Barcelona

El cap dels Mossos abans de la sentència: "Complirem les ordres de jutges i fiscals"

Eduard Sallent envia una carta a tot el cos davant les "mobilitzacions massives" que es preveuen per la sentència

RedaccióActualitzat

En previsió de les reaccions que hi pugui haver al carrer quan es conegui la sentència del judici del procés, aquest dissabte es constitueix a Barcelona el Centre de Coordinació policial per fer-ne tot el seguiment. Serà un operatiu dirigit pels Mossos en què hi participen comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que hi estarà representada pel general Pedro Garrido, protagonista de la polèmica amb els Mossos pel seu discurs de dimarts passat.

Des del centre es coordinarà l'actuació de les diferents forces policials que ja custodien, des de fa dies, edificis oficials i insfraestructures.

Davant d'aquest escenari el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha enviat una carta a tot al cos "davant d'un nou període de mobilitzacions massives" a Catalunya en què assegura que "com sempre" els Mossos donaran "compliment en tot moment les ordres que ens puguin donar jutges i fiscals".

 

 

Sallent afegeix que s'ha dissenyat un dispositiu per "per a tota Catalunya en el que col·laborarà activament el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil".

 

Eduard Sallent (ACN)

 

El cap dels Mossos demana també als agents que "es faci confiança en les nostres decisions" ja que els propers dies "es publicarà molta informació interessada d'uns i altres sobre allò que fem i farem". 

 

Avís als Bombers: no es poden manifestar amb uniforme

Abans que dilluns previsiblement es faci pública la sentència, els Bombers també han rebut una nota informativa. Manuel Pardo, Director General de Prevenció Extinció d'Incendis i Salvaments ha recordat al cos que l'ús de l'uniforme fora de servei "no està permès" i "es considera una falta greu". Des de la direcció general asseguren que la nota és un recordatori perquè tothom en sigui conscient.
 

 

Des del col·lectiu Bombers per la República diuen que han rebut el missatge "com una gerra d'aigua freda" i asseguren que "des del govern s'anima a la desobediència civil" i que amb la nota "només complau als enemics de Catalunya".

Amb tot, asseguren que no tenien previst manifestar-se amb uniformes, una decisió que es va prendre després del 21 de desembre de l'any passat arran de les manifesatcions pel Consell de Ministres celebrat a Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Judici procésMossos d'EsquadraBombers
Anar al contingut