Ho ha avançat TV3

El Celler de Can Roca rep la tercera estrella Michelin

Els plats dels germans Roca han rebut finalment la tan preuada tercera estrella Michelin. Tal com ha avançat TV3, el reconeixement, que per molts hauria d'haver arribat abans, s'ha fet oficial en la gala dels 100 anys de la Guia Michelin d'Espanya i Portugal. És el quart restaurant català que obté aquesta distinció, que ja tenen El Bulli, de Ferran Adrià, el Sant Pau, de Carme Ruscalleda, i Can Fabes, de Santi Santamaria. En total, a l'estat espanyol hi ha ara set establiments amb tres estrelles de la guia francesa, els quatre catalans i els bascos Arzak, Akelarre i Martín Berasategui. A més, Les Cols i Lasarte ja sumen dues estrelles i quatre restaurants catalans més aconsegueixen la primera.

Actualitzat
La cuina de Can Roca ha evolucionat al llarg de les últimes generacions. Va començar amb els menús per a treballadors del barri de Taialà, obrer i de majoria immigrant, i ha acabat als primers llocs del rànquing de la cuina mundial. No ha abandonat mai, però, l'empremta de cuina tradicional.

Al comandament del Celler de Can Roca hi ha, conjuntament, els germans Josep, Joan i Jordi Roca. El gran, en Josep, és el sommelier, en Joan és el cuiner i el petit, en Jordi, és el mestre de les postres. Al Celler de Can Roca treballen més de 25 persones a la cuina i 12 persones a la sala, per un aforament màxim de 45 comensals. La primavera passada, els germans van rebre una altra bona notícia, quan la revista "Restaurant" els va distingir com a cinquè millor restaurant del món.

A banda d'aquest restaurant, els germans Roca també gestionen un saló de banquets al Mas Marroch de Vilablareix, al Gironès, la cuina del restaurant Numun de l'Hotel AC Bellavista de Girona i també han exportat el seu model de cuina a l'Hotel Omm de Barcelona, a través del restaurant Moo.

Set estrelles més al firmament català

La guia Michelin ha afegit més estrelles al cel gastronòmic de Catalunya. El restaurant olotí Les Cols i el barceloní Lasarte n'han sumat una, i ara són al segon lloc del podi.

A banda, hi ha quatre locals que tenen estrella per primera vegada. Són la Fonda Xesc, de Gombrèn (Ripollès), El Torreó de l'Indià, de Xerta (Baix Ebre), el Bo.Tic, de Corçà (Baix Empordà) i l'Enoteca de l'Hotel Arts, de Barcelona.

Destaca també l'estrella que el català Ramon Freixa ha aconseguit pel restaurant de Madrid que porta el seu nom.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut