Un grup de Mossos intervé a Girona el 15 d'octubre (Marina López/ACN)
Un grup de Mossos intervé a Girona el 15 d'octubre (Marina López/ACN)
Barcelona

El cap dels Mossos elogia la "professionalitat" del cos davant una violència "mai vista"

Eduard Sallent defuig l'autocrítica i diu que haurien "preferit que centenars de persones no haguessin resultat ferides"

Irene Vaqué ReigActualitzat

Missatge de suport del comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, als gairebé 17.000 agents del cos després de la fortes crítiques a les actuacions dels últims dies.

Sallent els ha enviat una carta en què n'aplaudeix la "professionalitat" davant una "gran violència" que, remarca, no s'havien trobat mai al carrer.

"Les nostres accions no sempre han estat enteses ni compartides per tothom, però s'han fet amb la mateixa professionalitat de sempre."

"L'ús de la força exigeix una gran responsabilitat perquè suposa actuar sobre la integritat física de les persones a les quals defensem i protegim. Unes responsabilitats que hem dut a terme en unes circumstàncies en què hem estat objecte d'accions de gran violència. Mai abans ens havíem enfrontat a una protesta amb tanta violència al carrer."

 

Eduard Sallent va assumir el càrrec al juny (Miquel Codolar/ACN)


El cap dels Mossos desitja una ràpida recuperació als companys lesionats i lamenta que també hi hagués ferits entre la ciutadania:

"Som una policia orientada a la ciutadania, que treballa pel seu benestar, una policia de profundes conviccions democràtiques que òbviament hauria preferit que centenars de persones no haguessin resultat ferides."

Sallent confirma la confiança que té en els Mossos i admet que "no es poden descartar noves accions violentes". Per això avisa que la policia treballarà per "garantir la pau i la tranquil·litat pública".

Una barricada en flames el 15 d'octubre a Barcelona (Rafael Marchante/Reuters)

 

L'actuació dels Mossos d'Esquadra durant les protestes i aldarulls per la sentència del procés ha rebut fortes crítiques, també des de l'ANC i de membres destacats d'ERC, el soci de govern de JxCat. De fet, ha estat la raó per la qual s'han convocat manifestacions davant del Departament d'Interior.

El conseller, Miquel Buch, ha afirmat que les actuacions dels Mossos es revisen de forma "constant", mentre que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat que s'investiguin les accions "que no s'hagin ajustat als protocols".

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraProcés catalàIndependènciaCDRJudici procés
Anar al contingut