Madrid

"El baile de la Victoria", de Fernando Trueba, candidata espanyola a optar als Oscars

"El baile de la Victoria" és la pel·lícula espanyola candidata per optar als Oscars. L'Acadèmia Espanyola del Cinema l'ha seleccionada per optar als Oscars de Hollywood en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. Dirigida per Fernando Trueba, té com a protagonistes Ariadna Gil i Ricardo Darín. D'aquesta manera, n'han quedat el marge les altres dues precandidates, "Mapa dels sons de Tòquio", d'Isabel Coixet, i "Gordos", de Daniel Sànchez Arévalo. El 2 de febrer se sabrà si l'Acadèmia de Hollywwod l'escull com a candidata definitiva al guardó.

Actualitzat
El sobre de la cinta escollida pels acadèmics duia un nom: "El baile de la Victoria" de Fernando Trueba, que ha valorat amb poc entusiasme el veredicte:

"Em ve de gust, com a tothom, que em nominin, que em donin l'Oscar, que Abel tingui un Oscar, i Ricardo, Miranda, i tots els que han treballat en la pel·lícula, em sembla molt bé. I si no, també, perquè estem contents amb la pel·lícula que hem fet", ha dit Trueba just després de saber que ha estat seleccionat.

Trueba ja va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa per "Belle Époque" (1992). En el repartiment d'aquell film també hi havia una joveníssima Ariadna Gil.

I si el primer Oscar el va dedicar a Billy Wilder, aquest el dedicaria als professionals del seu equip que donen més del que exigeix el contracte. El 2 de febrer els acadèmics de Hollywood escolliran les pel·lícules que opten a l'Oscar en llengua no anglesa i el 7 de març es farà la gala.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut