Dron d'atura: el gos pastor 2.0 per controlar i guiar les ovelles
Les ovelles, a vista de dron

Dron d'atura: el gos pastor 2.0 per controlar i guiar les ovelles

Un pagès del Pla de l'Estany fa servir un dron per dirigir a distància els seus ramats d'ovelles i vaques

Actualitzat

Que els usos possibles del drons eren gairebé il·limitats no és cap novetat. Però ara un ramader de Camós, al Pla de l'Estany, hi ha trobat una utilitat fins ara desconeguda: fer de pastor d'ovelles. És el gos d'atura 2.0.

 

A la seva finca, Quim Sànchez no s'havia plantejat mai tenir un gos d'atura perquè el ramat és petit i ell mateix el pot controlar. Però amb un amic seu operador de drons va voler comprovar com reaccionaven els xais davant la presència de l'aparell. I va quedar ben sorprès:

 

"Les ovelles, amb el dron s'espanten i les pots dirigir cap allà on vols. Potser no és tan efectiu com un gos, perquè el gos les fa creure més, però el resultat és molt bo."

 

 

A partir d'aquí les possibilitats que s'obren són infinites, i no costa gaire imaginar en el futur un pastor controlant el ramat tranquil·lament des de casa. L'operador de drons Marc Juanola ho vaticina:

 

"Crec que per a ells seria una bona eina per no haver de desplaçar-se, i des de casa seva podran controlar en qualsevol moment on són les ovelles i saber com estan."

 

Els drons també ajuden els ramaders a controlar l'evolució de les collites o els danys que cada any li causen els senglars.

 

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut