Dos dels atacs van ser mortals i se sospita que hi podria haver un tercer cas (iStock/Frank Fichtmüller)

Dos morts i més de cent ferits per l'augment d'atacs d'ossos al Japó: per què passa?

Les autoritats adverteixen de la possibilitat que augmentin les trobades d'humans amb els ossos, que en aquesta època recol·lecten aliments per hibernar

El Japó està registrant un increment d'atacs d'os sense precedents, coincidint amb l'època que aquests animals aprofiten per recol·lectar el menjar que necessiten per al període d'hibernació.

De fet, les autoritats del país han advertit de la possibilitat que les trobades entre ossos i humans augmentin durant les pròximes setmanes per aquest mateix motiu.

Segons dades del Ministeri de Medi Ambient japonès, entre l'abril i el setembre es van registrar 109 persones ferides per ossos asiàtics o ossos bruns de l'Ussuri, que habiten exclusivament a l'illa septentrional de Hokkaido.

Es tracta de la xifra més alta des que el govern va començar a compilar dades, el 2007. La majoria de trobades, un 70%, es van produir en prefectures del nord-est de Honshu, l'illa principal de l'arxipèlag nipó, com Akita, Iwate i Fukushima.

Durant aquests sis mesos, dos d'aquests atacs, un a Iwate i un altre a Hokkaido, van resultar mortals i se sospita d'un altre cas a Toyama, al centre d'Honshu.


Per què passa?

Les autoritats locals creuen que la raó darrere d'aquest increment en el nombre de trobades és que, d'una banda, l'any passat va augmentar el nombre de cadells perquè hi havia abundància de nous i glans.

Alhora, aquest any hi ha hagut escassetat d'aquest tipus de fruits, cosa que empeny els ossos a aventurar-se a zones més properes als hàbitats humans, especialment aquests dies, en què busquen aliment amb més ànsia mentre es preparen per hibernar.

ARXIVAT A:
Medi ambientJapó
Anar al contingut