Dimiteix Sebastian Kurz, canceller austríac, investigat per subornar la premsa

El mandatari més jove del món hauria finançat amb diners públics la manipulació d'enquestes i hauria subornat mitjans de comunicació

RedaccióActualitzat

Sebatian Kurz, el mandatari més jove del món, ja no és primer ministre d'Àustria. Kurz, de 35 anys, ha anunciat que deixa la cancelleria per l'escàndol de corrupció que l'esquitxa.

Kurz hauria finançat amb diners públics la manipulació d'enquestes i hauria subornat mitjans de comunicació a canvi d'obtenir cròniques favorables durant la campanya electoral del 2017.

Alexander Schallenberg, actual ministre d'Exteriors, el substituirà en el càrrec.

 

El canceller federal d'Àustria, el conservador Sebastian Kurz, s'ha defensat de les acusacions de corrupció que plouen sobre ell fins l'últim moment. Però finalment ha cedit a les pressions d'una part del seu partit, del conjunt de l'oposició i dels seus socis de govern, els Verds. 

Kurz ha justificat la dimissió en nom de l'estabilitat del país i per evitar el caos que, segons ell, hauria suposat un govern alternatiu format per 4 partits, incloent-hi l'extremista FPÖ. 

"El meu país és més important que la meva persona i el que necessita ara és estabilitat. Per això, per a desbloquejar la situació, vull apartar-me i evitar així el caos i garantir l'estabilitat"


Preservar el govern

Amb la seva dimissió, Kurz intenta mantenir la coalició de govern amb Els Verds i evitar que aquests formin una aliança amb la resta de partits de l'oposició.

Els Verds, socis de coalició del Partit Popular de Kurz des de principis del 2020, ja havien amenaçat de trencar el govern si no dimitia. La resta de partits havien presentat una moció de censura de cara a la setmana que ve.

Sebastian Kurz ha governat Àustria des de principis del 2020 al costat dels Verds, després de trencar la coalició amb l'FPÖ també per un cas de corrupció; el conegut com l'EivissaGate on el seu vicecanceller va caure en una trampa i se'l va gravar venent favors a oligarques russos. La seva primera victòria electoral va ser el 2017, amb només 31 anys.

ARXIVAT A:
ÀustriaCorrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut