Sebastian Kurz, del conservador PP
Sebastian Kurz, del conservador PP
Viena

Els conservadors del jove Kurz s'imposen a Àustria

El Partit Socialdemòcrata d'Àustria se situa com a segona força (27% dels vots) i relega la ultradreta a la tercera posició (25,9% dels vots)

RedaccióActualitzat

Els conservadors del Partit Popular liderat per Sebastian Kurz guanyen les eleccions legislatives d'Àustria amb un 31,5% dels vots.

Els resultats farien bons els sondejos previs que ja pronosticaven la victòria de Kurz, de 31 anys, que es converteix amb el cap de govern més jove d'Europa. 

Sebastian Kurz ha parlat així en saber el resultat de les eleccions que l'han fet guanyador:

"El dia d'avui no és el dia del triomf sobre els altres, sinó una veritable oportunitat per a canviar aquest país. El dia d'avui és un encàrrec per què nosaltres canviem aquest país i us agraeixo que ho hagueu fet possible".

L'ultranacionalista Partit Liberal (26%) i els socialdemòcrates (26,9%) queden gairebé empatats, amb un lleuger avantatge Partit Socialdemòcrata.

 


S'augurava un pacte entre els conservadors i l'extrema dreta per poder governar. De fet, fins i tot abans de tancar cap acord, el programa dels conservadors ja inclou fortes restriccions sobre la immigració.

L'any 2000, l'arribada d'aquest partit al govern, en coalició amb el conservador canceller Wolfgang Schüssel, va provocar un gran ensurt a Europa i l'adopció de sancions de la UE contra Viena.

Anar al contingut