El dimissionari primer ministre belga, Charles Michel (EFE)
El dimissionari primer ministre belga, Charles Michel (EFE)

Dimiteix el primer ministre belga, Charles Michel

El rei Felip manté en suspens la seva decisió i obre una ronda de consultes amb els partits

Actualitzat

A Bèlgica, el primer ministre, Charles Michel, ha presentat aquest dimarts al vespre la dimissió davant del rei. La setmana passada va perdre el suport del partit majoritari dins el govern de coalició, els nacionalistes flamencs de l'N-VA, perquè no estaven d'acord que l'executiu signés el pacte migratori de l'ONU.

Michel va mostrar llavors la seva voluntat de continuar fins a les eleccions del maig en minoria i buscar el suport d'altres partits de l'oposició, com els socialistes o els verds. No només no ho ha aconseguit, sinó que la resta de formacions l'han amenaçat de presentar-li una moció de confiança, la qual cosa ha obligat el primer ministre a llançar la tovallola.

Les eleccions generals a Bèlgica estaven convocades per al maig, tot i que la dimissió de Michel podria obligar a avançar-les.

El monarca manté en suspens la decisió

El rei Felip ha optat per mantenir en suspens la seva decisió sobre la dimissió de Michel. D'aquesta manera, podrà dur a terme consultes entre els partits i intentar trobar el "mínim comú denominador", segons informa el diari "Le Soir".

En les properes hores, el rei es reunirà amb els líders dels diferents partits polítics per buscar punts de trobada.

Anar al contingut