Una dona gran treu diners d'un caixer automàtic
Una dona gran treu diners d'un caixer automàtic

Dimarts s'actualitzen les pensions: la jubilació mínima, a 720 euros, i la de viudetat, a 711

La pensió mitjana de jubilació serà de 1.112 euros

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres de dimarts actualitzarà prop de deu milions de pensions per al 2022. Ho ha anunciat aquest dissabte el president espanyol, Pedro Sánchez, en un acte de partit a Astúries.

Sánchez ha avançat que l'executiu aprovarà la revalorització de les jubilacions d'acord amb la nova llei, que té com a referent la mitjana de l'IPC fins al novembre. L'executiu espanyol hi destinarà una partida de 6.500 milions d'euros.

El president espanyol ha detallat que la pensió mínima se situarà en 720 euros i que la de viudetat passarà a ser de 711, i ha assegurat que es tracta d'un acte de justícia i dignitat per a la gent gran. Sánchez ha assegurat que l'actualització suposarà 74 euros més per a les pensions més baixes, 53 més per a la pensió mitjana de viudetat i 97 euros més en la pensió mitjana de jubilació en comparació amb el que s'haurien revaloritzat des del 2017 si no hagués canviat el model de càlcul.

Segons la projecció que ha fet el Ministeri de Seguretat Social, la pensió de jubilació màxima del pròxim any serà de 39.468,52 euros anuals, repartida en 14 pagues de 2.819,18 euros. Les pensions mínimes, en funció de si el perceptor té o no cònjuge al seu càrrec, oscil·laran entre els 7.939 i els 9.260 euros anuals.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaPensions
Anar al contingut