janquim

Difonen un giny que afegeix la senyera al perfil dels comptes a Facebook i Twitter

La campanya per convocar la manifestació del dia 10 de juliol té algunes derivades com ara la incorproació paulatina d'elements de protesta als perfils de molts usuaris de les xarxes socials. De moment no sembla un gest majoritari, però cada dia que passa hi ha més usuaris que adopten alguna imatge relacionada amb les reaccions davant de la sentència que retalla l'Estatut.

Actualitzat
Tot i que la reacció a la xarxa davant la sentència és força desigual, i sense el caràcter unitari del moviment que es va produir coincidint amb l'editorial conjunt sobre l'Estatut, en bona part perquè les reaccions dels partits no han estat tampoc unitàries, a poc a poc, i a mesura que s'acosta la data de la manifestació convocada a Barcelona, és possible observar algunes actituds individuals de suport a la protesta.

Així, hi ha persones que han canviat la seva fotografia a Facebook o a Twitter per la imatge d'una bandera catalana. Diversos diputats del Paralament català, des de socialistes fins a convergents, han dut a terme aquesta operació als seus comptes. Altres persones han preferit la bandera estelada, deixant clara la seva aposta per la independència.

En tots aquests casos, la senyera o la bandera amb l'estel blanc o vermell, substitueixen el rostre de la persona que representa. Però hi ha una altra opció que té més a veure amb els gests de suport que s'han estès durant el Campionat del Món de Futbol i que han permès a molts usuaris afegir a la seva imatge la bandera de la selecció esportiva que prefereixen.

Amb l'eina Twibbon 

Amb un procediment similar, Judith Sol-Dyess, que és filla de catalans i irlandesos i resideix a Xicago (Estats Units), on desenvolupa la seva activitat professional, ha creat un lloc des d'on és possible incorporar la senyera a qualsevol imatge de perfil tant a Facebook com a Twitter, amb l'eina Twibbon. Segons els dades d'aquest lloc, quasi tres centenars de persones ja hi ha donat suport.

A Facebook, l'aplicació "Catalunya" permet incorproar la bandera i l'himne al perfil, sense que s'hi aclareixi si es fa amb caràcter d'ensenya i himne nacionals o només amb valor simbòlic. Té milers d'usuaris, molts més que la incipient aplicació "Senyera", que de moment ha sumat poc més d'un centenar de seguidors.

Campanya d'e-correus

A més d'aquesta adopció d'icones als perfils, s'han posat en marxa altres campanyes com ara un "mail bombing" a l'adreça electrònica del Tribunal Constitucional. Una acció així consisteix a fer arribar molts correus electrìonics de forma massiva a un sol lloc.
Anar al contingut