Madrid

Díaz Ferrán: "No hauria triat mai Air Comet per volar enlloc"

El president de la patronal, Gerardo Díaz Ferrán, copropietari d'Air Comet, ha culpat del tancament de l'aerolínia la crisi econòmica, la manca de crèdits per a la companyia i la decisió "desproporcionada" del jutge britànic que va prohibir l'activitat dels avions. Díaz Ferrán ha assegurat que la companyia aèria era "viable" tot i els problemes que tenia per pagar el combustible i el lloguer dels avions, perquè cada dia estava injectant diners des del seu grup empresarial, Marsans, a l'aerolínia. Díaz Ferrán ha explicat que no té "res per retreure al govern" sobre la seva actuació en aquest assumpte i ha reiterat que no deixarà la presidència de la CEOE "mentre compti amb el suport dels meus companys".

Actualitzat
"Air Comet és una empresa ben gestionada, però per falta de crèdit i per la sentència d'un jutge s'ha vist abocada al tancament", ha dit Gerardo Díaz Ferrán, en la seva primera compareixença davant els mitjans de comunicació després de la suspensió de l'activitat de l'aerolínia.

Gerardo Díaz Ferrán ha volgut deixar clar que no ha aconseguit "cap crèdit ni cap suport financer". El també president de la CEOE ha assenyalat que els únics diners que han entrat a la companyia són els 143 milions d'euros que hi han injectat les empreses del Grup Marsans, propietari de l'aerolínia. En aquest sentit, Díaz Ferrán ha assenyalat que "és un tancament provocat per la crisi i la impossibilitat de tenir liquiditat, més enllà dels 143 milions d'euros".

Davant la situació econòmica que travessava la companyia, i que era coneguda per l'opinió pública després de vuit mesos d'impagaments de nòmines i vagues anunciades, Díaz Ferrán no entén com els consumidors han comprat bitllets. "Si jo hagués vist aquesta situació des de fora, no hauria triat mai Air Comet per volar enlloc", ha dit l'empresari.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut