Exterior de l'Audiència Provincial de Castelló (Europa Press)

Deu anys de presó per provocar el suïcidi d'un menor assetjant-lo amb més de 100 whatsapps

L'home va continuar enviant missatges sexuals i amenaçadors al jove de 17 anys, malgrat que aquest ja li havia advertit que se suïcidaria

Redacció / Agències

L'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a deu anys de presó per un delicte d'homicidi l'home de 62 anys a qui un jurat popular va declarar culpable, el mes de juliol passat, de provocar el suïcidi d'un menor d'edat.

La sentència, en aplicació del veredicte del jurat, estableix com a fets provats que l'acusat va contactar l'1 de desembre del 2016 a través de l'aplicació WhatsApp amb la víctima, aleshores de 17 anys, i li va enviar més de 119 missatges amb contingut intimidatori i amenaçador, en menys de tres hores.

L'adolescent va arribar a demanar reiteradament disculpes al seu interlocutor, li va comunicar que era menor i li va advertir que si continuava així se suïcidaria.

Tot i això, la resolució judicial precisa que l'home va continuar amb l'enviament de missatges, sent "plenament sabedor de l'angoixa" i el "desassossec" que li estava generant al noi, i de l'"alta probabilitat que es produís la mort del menor suïcidant-se, com li havia anunciat, i acceptant-ho".

En alguns missatges l'home li demanava mantenir relacions sexuals, i en d'altres l'amenaçava amb coses com fer públic el seu número de telèfon, explicar als seus pares que s'havien conegut a través d'una pàgina de contactes i, fins i tot, denunciar-lo a l'Audiència de València.

L'acusat va enviar-li missatges com ara: "Si et suïcides deixaràs el 'marron' als teus pares", "per entrar en una pàgina per a adults arruïnaré els teus pares per culpa teva" o "ploraràs llàgrimes de sang davant dels jutges i dels teus pares".

Finalment, la tarda del mateix 1 de desembre, la víctima va acabar saltant al buit pel celobert de casa seva, a Vila-real.


La defensa ho recorrerà

La sentència, que es pot recórrer ara en apel·lació davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, fixa indemnitzacions per un total de 173.000 euros a favor dels pares i el germà del mort per danys morals.

La Fiscalia havia demanat 14 anys de presó per a l'home, l'acusació particular en demanava 15 i la defensa va sol·licitar les penes mínimes i ja va avançar que recorreria la sentència que dictés el jutge.

Durant el judici, l'advocada de la defensa va manifestar que el seu client no coneixia de res la víctima, que les proves estaven "esbiaixades i manipulades" i que el suïcidi d'adolescents és un "misteri" al país.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialAssetjament sexual WhatsAppMenorsPaís Valencià
Anar al contingut