Un judici a l'Audiència Provincial de Castelló (Europa Press)
Un judici a l'Audiència Provincial de Castelló (Europa Press)

100 missatges en 7 hores: judici per l'assetjament d'un menor que es va suïcidar

L'acusat de provocar el suïcidi del noi nega que el conegués i que parlés amb ell en la primera sessió del judici

Redacció/AgènciesActualitzat

Ha començat a l'Audiència Provincial de Castelló el judici pel suïcidi d'un menor de 17 anys a qui van assetjar i fer xantatge a través de missatges de WhatsApp.

L'acusat d'haver provocat el suïcidi ha assegurat en la primera sessió del judici que no coneixia el noi i que "mai" va mantenir-hi cap conversa.

Segons l'escrit de conclusions provisional de la Fiscalia, el desembre del 2016 l'acusat va contactar amb la víctima a través de WhatsApp i va arribar a enviar-li més de 100 missatges en set hores amb la intenció d'atemorir-lo amb frases com "t'ho deixo barat", "estic a mil", i altres de contingut sexual amb un to més elevat.

En altres missatges que va rebre el menor s'hi podia llegir "tinc tota la conversa a l'altre telèfon", "ho publicaré amb el teu número de telèfon", "saltaràs d'alegria quan tot això surti a la llum", "no vull res, vull veure't als jutjats" o "et juro que et menjaràs un bon 'marron'".

Tot i que el menor va respondre dient que tenia 17 anys i va demanar-li disculpes reiteradament, l'interlocutor va continuar amb expressions com "et posaré la demanda al Palau de Justícia de València". El menor va assegurar-li reiteradament que se suïcidaria si continuava així.

Segons el relat del ministeri públic, "acceptant conscientment que el menor s'acabés suïcidant com li havia anunciat", l'acusat va continuar enviant-li missatges, com ara: "Si et suïcides deixaràs el 'marron' als teus pares", "per entrar en una pàgina per a adults arruïnaré els teus pares per culpa teva" o "ploraràs llàgrimes de sang davant dels jutges i dels teus pares".

Exterior de l'Audiència Provincial de Castelló (Europa Press)
Exterior de l'Audiència Provincial de Castelló (Europa Press)

Petició de 12 anys de presó

El fiscal demana 12 anys de presó per a l'acusat per un delicte d'homicidi, mentre que l'acusació popular eleva la petició a 28,6 anys.

Segons el fiscal, la situació de "fustigació permanent i xantatge emocional" va provocar que el menor se suïcidés llançant-se al buit al pati interior de l'edifici on vivia, a Vila-real.

El ministeri públic assenyala que, fins i tot després del suïcidi, l'acusat va continuar enviant-li missatges similars i fins i tot fotografies a la Ciutat de la Justícia de València, simulant que el denunciava.

En la intervenció inicial, el fiscal ha dit al jurat que l'acusat va tenir una "influència vital" en la mort del menor. En la mateixa línia, l'advocat de l'acusació popular ha assegurat que l'actitud de l'acusat el fa responsable d'un delicte d'homicidi.

La defensa assegura que l'acusat no va tenir-hi "res a veure"

Per la seva banda, l'advocada de la defensa ha manifestat que l'acusat no coneix de res la víctima i ha considerat que les proves estan "esbiaixades i manipulades". A més, la defensa creu que, en aquest cas, no es compleixen els requisits perquè les converses de WhatsApp registrades al mòbil de la víctima siguin vàlides com a prova de càrrec.

"Demostrarem que l'acusat no ha tingut res a veure amb la mort", ha dit l'advocada, que ha afegit que el suïcidi d'adolescents és un "misteri" al país.

En la declaració, l'acusat ha assegurat que "sent moltíssim" el que va passar i la situació dels pares del menor, tot i que ha subratllat que mai va mantenir-hi una conversa. De fet, ha indicat que suposa que, durant el temps en què es van registrar les converses, devia deixar el telèfon a algú.

Alguns agents de la Policia Nacional que van acudir al lloc de la mort han explicat que la metge forense els va entregar la cartera i el telèfon mòbil del menor, que posteriorment van entregar a l'instructor del cas.

El jutge instructor del cas ha dit que una cosina de la víctima va assegurar que el menor li havia dit abans de morir que no estava bé perquè rebia amenaces d'algú que el volia denunciar. El magistrat ha declarat que la investigació es va centrar en aquestes amenaces i, després d'observar el contingut de les converses de WhatsApp, es va detenir l'acusat.

 

ARXIVAT A:
JudicialWhatsAppMenorsPaís Valencià
Anar al contingut