Els agents van aconseguir un correu electrònic que els va portar fins al domicili del presumpte pederasta

Detingut a Barcelona per abusar d'un nen de 3 anys i compartir el vídeo en fòrums pedòfils

L'home ha ingressat a presó preventiva gràcies a la col·laboració internacional de policies de diversos països

Actualitzat

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona a un presumpte pederasta per abusar d'un nen de tres anys i compartir el vídeo en fòrums pedòfils. L'home ha ingressat a presó preventiva. L'operació ha estat conjunta amb Europol, i l'arrestat utilitzava les imatges per accedir a fòrums de "depredadors sexuals".

 

La investigació va començar gràcies a la col·laboració internacional entre diferents organismes en la lluita contra la pornografia infantil. De fet, la Task Force Argos --el departament de la Policia de l'estat de Queensland (Austràlia)-- va comunicar que un vídeo de 14 segons, trobat a Bèlgica i França, podia tenir el seu origen a Espanya.

Missatge traduït de l'espanyol

El vídeo havia estat gravat fa cinc anys. Després d'analitzar el missatge publicat juntament amb el vídeo, els agents van descobrir que, encara que estava escrit en anglès i en espanyol, l'última versió era l'original i l'altra suggeria una traducció automàtica.

 

Amb l'ajuda de l'Europol, els agents van rastrejar la Dark Web i van localitzar que el mateix usuari s'havia registrat en molts més fòrums. Van aconseguir descobrir en fòrums ocults una adreça de correu electrònic que va poder ser rastrejada parcialment, i les dades van permetre arribar a una data de naixement i a un lloc de residència, Barcelona.

Seguiment a les xarxes

Els investigadors van aconseguir vincular l'autor amb un usuari d'una xarxa social que es trobava a Espanya. A més, entre les persones que es relacionaven amb aquest perfil apareixia una dona, el fill de la qual tenia el mateix nom que el títol del vídeo.

 

El petit apareixia en nombroses fotos juntament amb l'investigat, per això es va treballar amb la hipòtesi que el menor estigués sent abusat en l'actualitat. Els experts de la Unitat Central de Delinqüència de Madrid volien desplaçar-se a Barcelona, però la crisi pel coronavirus va obligar a replantejar el viatge.

El registre domiciliari l'ha fet la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona, amb el seguiment telemàtic dels agents de la Unitat Central de Ciberdelinqüència. Tot el material intervingut està pendent d'anàlisi.

ARXIVAT A:
Pederàstia
Anar al contingut