Carrer Xile de Badalona (Google Maps)
Carrer Xile de Badalona (Google Maps)
Badalona

Detingut a Badalona per disparar amb un fusell d'assalt, que podria ser un AK-47

L'home ha disparat a l'aire i no ha causat ferits

RedaccióActualitzat

Un home ha disparat trets a l'aire, de matinada, al barri de Sant Roc de Badalona. La policia local i els Mossos d'Esquadra l'han detingut en un dispositiu de recerca conjunta.

Els fets han passat al carrer Xile de Badalona cap a la una de la matinada. La policia local ha alertat els Mossos que un home estava disparant en ple carrer. Un cop allà, no han trobat l'home, però sí casquets de bala i han començat la cerca. L'han pogut detenir gràcies a la descripció dels testimonis.

L'home no ha causat ferits.


Els casquets es corresponen amb els d'un fusell, que podria ser un AK-47, també conegut com a Kalàixnikov. Diversos testimonis han vist l'arma llarga, segons expliquen fonts policials. La policia local de Badalona parla de fusel d'assalt.

 

Bales d'AK-47 (Todd Huffman / Wikimèdia)

 

El fusell d'assalt, símbol soviètic

L'AK-47 està considerada l'arma d'assalt més popular del segle XX, però també la més sanguinària. Segons els historiadors, és el fusell que ha matat més gent al món i el més estès pels cinc continents. En total n'hi ha uns cent milions en circulació, és a dir, un per cada 70 habitants.

 

 

La seva popularitat és tanta que alguns països l'han introduït entre els símbols nacionals: forma part de la bandera de Moçambic i de l'escut de Timor Oriental.

Ara fa sis any, el 2013, va morir el seu inventor, Mikhaïl Kalàixnikov, als 94 anys en un hospital de la república russa d'Udmúrtia.

Anar al contingut