Els galls mutilats són de la raça "combatent espanyol" utilitzada per a les baralles il·legals (Gallipedia.es)
València

Detenen un veterinari per tallar les crestes a 4.400 galls per a baralles il·legals

El detingut va practicar les operacions en 17 províncies i en algunes va estendre certificats falsos sense haver-s'hi desplaçat

La Guàrdia Civil ha detingut un veterinari a València per haver tallat il·legalment la cresta i les barballeres de més de 4.400 galls destinats a fer baralles. L'home, de 59 anys, està acusat d'un delicte continuat de maltractament animal i de falsedat documental en els informes de les mutilacions.

Tallar-los les crestes provoca als galls un postoperatori molt dolorós. Segons la documentació confiscada, el veterinari va exercir aquestes pràctiques en 17 províncies espanyoles, i va estendre actes falses sense haver-hi estat present.  

La detenció s'emmarca dintre de l'operació Cornellius, durant la qual la Guàrdia Civil va descobrir que es practicaven aquestes mutilacions en una clínica veterinària de València.

Els investigadors van demanar les actes de les intervencions, a través de les quals es van descobrir més de 100 documents en què figuraven 4.445 galls de la raça "combatent espanyol" als quals s'havien tallat les crestes i les barballeres, tant mascles com femelles.

El veterinari va fer aquest tipus d'intervencions il·legals i de maltractament als galls en disset províncies: Alacant, Almeria, Astúries, Càceres, Cadis, Cantàbria, Castelló, Granada, Huelva, Madrid, Múrcia, Palma de Mallorca, Pontevedra, Sevilla, Toledo, València i Saragossa.

En alguns casos va estendre certificats falsos sense haver-hi estat present, probablement perquè les mutilacions les haurien practicat persones no autoritzades.

Operació dolorosa per als animals

Segons la documentació requisada, tots els galls van ser operats fora de l'edat legal, quan tenien un, tres i fins i tot nou mesos. La legislació marca que només es pot fer dintre de les 72 hores des del seu naixement.

Legalment, aquesta mutilació es fa a aquesta espècie per a benestar animal i, exclusivament, als mascles. Aquestes intervencions afecten nombroses terminacions nervioses i tenen conseqüències molt doloroses per a l'animal.

Normalment, se sotmeten a aquestes pràctiques els animals destinats a les baralles il·legals de galls.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animalGuàrdia CivilPaís Valencià
Anar al contingut