La comissaria dels Mossos d'Esquadra a Vilafranca del Penedès (Google Street View)
La comissaria dels Mossos d'Esquadra a Vilafranca del Penedès (Google Street View)
Vilafranca del Penedès

Detenen un noi de 16 anys per l'agressió sexual a la festa major de Vilafranca del Penedès

El jove, detingut dilluns, ha passat a disposició de la Fiscalia de Menors

Redacció / ACNActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un menor de 16 anys com a presumpte autor de l'agressió sexual d'una noia a Vilafranca del Penedès aquest diumenge, durant la festa major.

Els fets van passar la nit del 29 al 30 d'agost a l'exterior de la zona esportiva de la capital de l'Alt Penedès, on es feia un concert, segons va explicar l'Ajuntament en un comunicat.

A partir del relat de la víctima, al llarg del dilluns els investigadors van poder identificar el presumpte autor de l'agressió sexual i el van detenir el mateix dilluns a la tarda. El jove ha passat a disposició de la Fiscalia de Menors.

Arran de l'agressió sexual, es va activar el protocol per a l'abordatge de les agressions sexistes i LGTBI-fòbiques en espais públics i festius.

L'associació feminista vilafranquina La Ruda ha rebutjat l'agressió sexual i lamenta que, en aquesta festa major, "ni els protocols, ni els punts lila, ni l'augment de les mesures han evitat que hi segueixi havent agressions i violacions greus". L'associació ha convocat una concentració de repulsa per a aquest dissabte.

En la festa major d'aquest any, l'Ajuntament va instal·lar dos punts lila d'atenció contra les agressions masclistes i LGTBI-fòbiques, un a la plaça de l'Ajuntament i l'altre a la zona esportiva.

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraAgressió sexualViolència masclista
Anar al contingut