El dibuix de la Maixa denunciat per l'escola a la policia

Detenen el pare de la nena russa que va fer un dibuix contra la guerra a Ucraïna

Aleksei Moskaliov havia fugit de l'arrest domiciliari després de ser condemnat a dos anys de presó, mentre que la seva filla Maixa la van portar a un centre de menors

Actualitzat

El pare de la nena russa que va fer un dibuix contra la guerra d'Ucraïna, Aleksei Moskaliov, ha estat detingut, segons ha informat l'agència Reuters. L'home, de 53 anys, havia estat condemnat a dos anys de presó per desacreditar l'exèrcit rus i havia fugit de l'arrest domiciliari.

Moskalev és el pare de la nena que a l'escola va dibuixar uns míssils russos a punt de caure sobre una mare i una filla que porten una bandera ucraïnesa amb la inscripció "Visca Ucraïna".

La nena, Maixa Moskaliova, de 13 anys, va ser denunciada pel director de l'escola. Després de condemnar el pare, van enviar la nena a un centre de menors.

Denunciats per l'escola

Els fets van passar a l'abril del 2022 quan a l'escola de la Maixa el professor d'art va demanar als alumnes que fessin un dibuix per encoratjar els combatents russos al front d'Ucraïna.

El dibuix que va fer la Maixa no va agradar a la direcció de l'escola, que la va denunciar a la policia.

El dibuix de Maixa denunciat per l'escola a la policia

Pocs dies després, la policia es va presentar a casa, va interrogar el pare, Aleksei Moskaliov, i el va amenaçar de retirar-li la custòdia de la menor.

Arran del dibuix, la policia va començar a investigar l'activitat de Moskaliov a les xarxes socials i va ser multat amb 35.000 rubles, uns 420 euros, per comentaris crítics amb l'exèrcit rus.

El desembre passat, els investigadors li van obrir encara una altra causa per desprestigiar les forces russes en una publicació a les xarxes.

Finalment, les amenaces es van complir i van enviar la nena a un centre educatiu per a nens orfes, i el pare va quedar sota arrest domiciliari.

Amb l'inici de la guerra, el Parlament rus va aprovar una llei que permet perseguir crítics amb l'exèrcit. Des de llavors, milers de persones han estat detingudes, investigades o condemnades.

ARXIVAT A:
Drets humansRússia
Anar al contingut