La Policia Nacional va localitzar el vehicle que utilitzava el fugitiu i va aconseguir atrapar-lo
La Policia Nacional va localitzar el vehicle que utilitzava el fugitiu i va aconseguir atrapar-lo (Europa Press)

Detenen a Mallorca un traficant d'armes irlandès quan anava a visitar la família

L'home, membre del clan Kinahan, està acusat de liderar una organització criminal que traficava amb armes de foc al Regne Unit

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut a Mallorca un dels objectius prioritaris i més perillosos que tenia en el seu punt de mira la Nacional Crime Agency, la NCA, del Regne Unit. Es tracta d'un fugitiu irlandès, membre del clan Kinahan, acusat de liderar una organització criminal que traficava amb armes de foc al país britànic.

L'arrestat es dedicava a comprar pistoles i subfusells per després vendre'ls a altres organitzacions. Moltes d'aquestes armes les adquirien específicament amb sistemes que no deixessin empremtes dactilars per dificultar la feina de les autoritats després d'utilitzar-les, tal com han explicat fonts policials.

L'NCA, en la seva investigació al Regne Unit i a Irlanda del Nord, ja havia arrestat diferents membres de l'organització criminal a la qual pertany el detingut. La policia els va acusar de tràfic de drogues i tràfic d'armes després de descobrir que amagaven diverses armes curtes, subfusells i una gran quantitat de munició en un local.


Fugat a Dubai i de reunió familiar a Mallorca

Quan s'estava a punt de tancar la investigació i ja es tenien totes les proves necessàries contra el fugitiu, va marxar a Dubai, on va continuar operant a l'organització des de la distància. Les últimes investigacions apuntaven que l'home havia viatjat feia poc a Mallorca per a reunir-se en secret amb la seva família.

Amb aquesta informació, agents britànics es van posar en contacte amb la Secció de Localització de Fugitius de la Policia Nacional perquè investiguessin quin era el seu parador.

Veient el perfil del criminal, la seva perillositat i la possibilitat que aconseguís més armes de foc, el cos policial va iniciar una cerca que ha permès als agents localitzar el vehicle que podria estar utilitzant el fugitiu. Amb aquesta pista, les autoritats no han tardat a localitzar-lo i detenir-lo.

ARXIVAT A:
PolicialPolicia NacionalIlles BalearsIrlanda
Anar al contingut