La banya de plom era l'amulet d'un vaixell romà enfonsat fa 2.200 anys
L'Ametlla de Mar

Descobreix que ha tingut a casa durant 70 anys una banya de la sort romana del s. II aC

El seu pare la va trobar en un vaixell romà enfonsat davant de la costa de l'Ametlla de Mar quan va guiar un equip de Jacques Cousteau fins a l'embarcació

Actualitzat

Un veí de l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre, conservava a casa una cornucòpia o banya de la sort de més de 2.200 anys d'antiguitat. Xavier Brull no va saber del valor d'aquest objecte fins que en va veure un de similar en un museu de Cartagena. El seu pare l'havia trobat fa 70 anys en un vaixell enfonsat a Bon Capó i el tenien guardat al traster.

Emili Brull, el pare del Xavier, que era pescador, va guiar un equip de submarinistes de l'oceanògraf Jacques Cousteau fins al vaixell enfonsat davant la costa de l'Ametlla de Mar. Aleshores van descobrir que era un vaixell romà del segle II abans de Crist.

"El 8 d'agost del 1954 el meu pare va portar els col·laboradors de Jacques Cousteau. Segurament a la cornucòpia en aquell moment no li van donar cap valor. El meu pare la va conservar perquè la va trobar ell."

L'amulet fet de plom "tenia la funció de protegir la marineria dels perills del mar així com portar la sort i glòria a l'expedició", diu el Xavier. I, de fet, ha resultat ser un tresor. 

Emili Brull va trobar la peça el 1958 acompanyant un equip de Jacques Cousteau (Família Brull)

Un cop restaurada i certificada, el Xavier pretén cedir la banya de la sort a un museu perquè sigui exposada.

Víctor Sorribes, periodista de TV3 a les Terres de l'Ebre, ens explica aquesta història en el següent reportatge:

ARXIVAT A:
Arqueologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut