Madrid

Denuncien més tubs de pasta de dents il·legals de les marques Signal, Close up i Crest

La Federació de Consumidors en Acció (FACUA) ha explicat que ha denunciat davant les autoritats de Salut i Consum la venda a Espanya d'"importacions il·legals" d'unes altres tres marques a més de Colgate, concretament de Signal, Close up i Crest. Una setmana després que es conegués l'existència de milers de tubs de pasta de dents il·legals al mercat a diversos països, entre els quals Espanya, la FACUA ha indicat que s'han detectat aquests nous tubs de pasta dentífrica il·legals a un establiment de Sevilla i a Múrcia.

Actualitzat

L'organització de consumidors ha explicat que l'etiquetatge d'aquests productes, que no inclou cap dada escrita en espanyol, indica que la pasta de Close Up procedeix d'Indonèsia i les Filipines, i la de Crest de la Xina, mentre que no ha precisat l'origen de la de Signal.

FACUA ha reclamat a Sanitat que aclareixi com es fan els protocols de control sobre l'entrada de productes de fora de la UE, atesa la venda "il·legal" de "nombrosos articles" a Espanya i s'ha dirigit als fabricants d'aquests dentífrics per saber si els produïts fora d'Europa contenen substàncies no autoritzades aquí, i com es controlen els intermediaris, les exportacions i les importacions. 

Els dentírfics de les multinacionals angloholandesa Uniliver -Signal i Close up- i de la nord-americana Procter Gamble -Crest- se sumen a les "desenes de milers" d'unitats de Colgate que estan sent retirades de la venda, procedents del Brasil, Egipte, Sudàfrica, Tailàndia i Turquia.

La FACUA també ha recordat que a la pasta Spermint, de la marca Tri Leaf, de l'empresa australiana Challenge International, fabricada a la Xina, s'hi ha detectat la substància dietilenglicol, un dissolvent industrial no apte pel consum humà, que s'usa com a substitut de la glicerina.

Anar al contingut