Denunciat per deixar el gos tancat sota el seient de la moto, al Vendrell
En la foto superposada es pot veure el gos a l'espai de sota el seient de la moto (Mossos d'Esquadra)
El Vendrell

Denunciat per deixar el gos tancat sota el seient de la moto al Vendrell

El delicte de maltractament animal pot comportar una sanció econòmica o presó, amb una pena que pot anar dels 3 mesos a 1 any

Els lladrucs de l'animal van alertar un veí que passava pel costat d'una moto aparcada en un carrer del Vendrell, al Baix Penedès. El vianant va alertar la policia, que va trobar el gos tancat sota el seient de la moto, on se sol guardar el casc.

La policia va localitzar el propietari del vehicle, que va al·legar que havia anat a fer-se unes proves mèdiques i no tenia cap alternativa per deixar el gos. Els fets van passar el dia de Sant Jordi cap a quarts d'11 de la nit.

Els Mossos l'han denunciat per una infracció lleu del decret de protecció dels animals. Segons el Mossos, "fer gestions, per importants que siguin, no justifica" aquest fet, que pot constituir un delicte de maltractament animal.

El gos, un cadell, a banda del patiment, podria haver-se quedat sense aire.

 

 

El maltractament animal és delicte

La llei obliga a tenir cura dels animals de companyia. El maltractament animal és un delicte que pot suposar penes de presó d'entre tres mesos i un any -que no suposen l'ingrés a presó-, però a la pràctica se solen commutar per sancions econòmiques que poden arribar als 20.000 euros. En alguns casos s'ha sentenciat el propietari a fer un curs de reeducació del comportament.

 

Les penes van en funció de la gravetat del maltractament --si hi ha acarnissament, mutilació o mort de l'animal- però, en general, solen ser multes i sancions econòmiques "ridícules" en comparació amb el dany causat. Experts en dret i defensa animal del Consell General de l'Advocacia Espanyola consideren que la llei és encara insuficient i lamenten que la reforma del Codi Penal en relació amb aquest delicte "no hagi augmentat la pena de presó fins a 3 anys per als supòsits més greus, com en països del nostre entorn, perquè els autors d'aquests fets compleixin condemna a la  presó".

 

 

ARXIVAT A:
Maltractament animalMossos d'Esquadra
Anar al contingut