Sant Joan Despí

De Gispert creu que l'admissió de la querella contra Mas influirà en el procés

La presidenta del Parlament diu que si el 15 de gener no hi ha acord, el govern hauria d'esgotar la legislatura

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, s'ha mostrat convençuda al programa "Els matins" de TV3 que l'admissió de la querella contra el president Mas per presumpta desobediència el 9-N influirà, d'una manera o d'una altra, en el procés.

 De Gispert afirma que, molt probablement, ajudarà els partits polítics a arribar a un acord per a un avançament electoral. En aquest sentit, hi posa data: "A partir del 15 de gener, si no hi ha eleccions el que hem de fer és treballar i oblidar-nos d'aquest tema." Per tant, si a mitjans de gener no hi ha acord, De Gispert creu que el govern hauria d'esgotar la legislatura. En qualsevol cas, per la presidenta del Parlament, "només hi pot haver eleccions si són plebiscitàries" i augura que "si el que hem viscut ha estat intens, aquests 18 mesos que proposa el president encara ho seran més".

"L'oasi català ha passat a la història", ha dit també De Gispert, que ha admès que "en aquests moments els ponts estan trencats quan constantment t'amenacen". També ha reconegut que fins aquest dilluns "creia que no admetrien a tràmit la querella, entre altres coses per les divergències entre les fiscalies".



 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut