La majoria de partits catalans veuen un error la querella contra Mas

Actualitzat

La notícia que la justícia ha admès a tràmit la querella contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel procés participatiu del 9-N és vista com un error per la majoria de partits catalans. Des de Madrid, l'antecessor de Mas al Palau de la Generalitat, José Montilla, s'ha ofert com a testimoni per defensar el president de la Generalitat.

En una entrevista a Europa Press, l'expresident i actual senador del PSC ha destacat que "no hi ha raons ni polítiques ni jurídiques per a això". A més, ha insistit: "Ho dic jo, que no vaig participar en la consulta, que sóc contrari de com estava plantejada i que no comparteixo els objectius ni el full de ruta dels convocants".

El cap de l'oposició, Oriol Junqueras, ha escrit que, "si ataquen el govern per defensar la democràcia, ens ataquen a tots".

També a Twitter, el portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, preguntava si la Fiscalia pot investigar també les vegades que l'Estat ha incomplert sentències del Constitucional.

Ciutadans, però, ha celebrat la decisió. El portaveu de C's, Matías Alonso, ha opinat que el TSJC ha estat "conseqüent amb la gravetat dels fets provocats" pel president Artur Mas el 9-N, i ha celebrat que l'"ordenament democràtic segueix plenament vigent a Catalunya".

Mentrestant, a la Moncloa, discurs oficial: l'executiu espanyol s'ha limitat a expressar el seu respecte davant la decisió judicial. El secretari d'estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha apuntat que es tracta d'"una decisió que ve presa per un poder diferent al del govern".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut