Dani Alves surt de la presó en llibertat provisional després de pagar la fiança d'un milió

El futbolista compleix condemna per la violació d'una dona en una discoteca de Barcelona

Actualitzat

Dani Alves, condemnat per violar una dona en una discoteca, ha sortit de la presó de Brians 2 en llibertat provisional després d'abonar el milió d'euros de fiança.

Després de diversos dies en què no havia aconseguit reunir l'import, finalment aquest dilluns ha pagat i l'Audiència de Barcelona ha ordenat en una interlocutòria la posada en llibertat del futbolista mentre no sigui ferma la sentència.

Ha sortit passats dos quarts de cinc de la tarda, acompanyat de la seva advocada i enmig d'una gran expectació mediàtica. A més, treballadors de les presons estaven concentrats a l'entrada de Brians 2 per protestar per l'assassinat de la cuinera de Mas d'Enric, amb pancartes com "Tots som Núria" o "Aragonès còmplice".

Dimecres 20 de març, l'Audiència de Barcelona va estimar el recurs presentat per la defensa de l'exfutbolista, que tornava a demanar que se l'alliberés. Però ni dijous ni divendres els representants d'Alves van ingressar els diners al jutjat. Ni l'allargament del termini una hora de més que divendres l'Audiència de Barcelona els va concedir va ser suficient per reunir els diners. 

Alves ha trigat uns quants dies a reunir la fiança que li ha permès sortir en llibertat provisional (Nacho Doce/Reuters)

El futbolista ha passat el cap de setmana a la presó de Brians 2, on ha estat ingressat des de fa 14 mesos.

El 22 de febrer, Dani Alves va ser condemnat a quatre anys i mig de presó --la pena mínima prevista pel delicte d'agressió sexual-- per la violació d'una dona a la discoteca Sutton de Barcelona, el desembre del 2022.

Dani Alves en una de les sessions el judici per violació (EFE/ Alberto Estévez)

La família Neymar no avança els diners

Neymar da Silva Santos, pare de Neymar Jr., company d'Alves al Barça, a qui ja va recórrer per pagar els 150.000 euros de dipòsit a l'inici del cas, s'ha negat a abonar els diners que necessitava per pagar la fiança i sortir en llibertat provisional. El futbolista confiava que la família Neymar li facilitaria el milió d'euros, però el pare de Neymar va enviar divendres un missatge a les xarxes socials anunciant que es desvinculava del cas perquè la justícia espanyola ja ha dictat la condemna.

A més del dipòsit d'un milió d'euros, l'Audiència de Barcelona ha dictat altres mesures cautelars per evitar el risc de fuga, un dels principals motius pels quals s'havia dictat presó preventiva abans del judici.

A Dani Alves se li retirarà el passaport espanyol i el brasiler. També tindrà l'obligació de presentar-se cada setmana al jutjat, i no pot acostar-se a la víctima a menys d'un quilòmetre, ni comunicar-se amb ella.
 

La Fiscalia recorre la llibertat sota fiança

Divendres, la Fiscalia Provincial de Barcelona va recórrer l'acord per deixar en llibertat sota fiança l'exjugador del Barça Dani Alves mentre no sigui ferma la sentència.

A parer de la Fiscalia, es mantenen els motius pels quals es va adoptar la presó provisional i, de fet, considera que ara encara són més presents, atesa la condemna i els recursos del mateix ministeri públic i de l'acusació particular, amb sol·licitud de penes de fins a dotze anys de presó.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualDaniAlves
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut