La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, i els diputats Carlos Carrizosa i Marina Bravo mostren la querella presentada contra el president del Pa…
La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, i els diputats Carlos Carrizosa i Marina Bravo mostren la querella presentada contra el president del Parlament i la mesa davant del TSJC (EFE)

Cs es querella contra Torrent i la mesa del Parlament per desobediència al Suprem

Inés Arrimadas acusa Torrent de fer "el mateix que va fer Carme Forcadell, que és fer el que vol"

RedaccióActualitzat

Ciutadans ha presentat una querella contra el president del Parlament, Roger Torrent, i els integrants de la mesa, perquè considera que "segueixen incomplint les resolucions del Tribunal Suprem".

En concret, acusa la mesa de no acatar la suspensió dels diputats processats pel Suprem i suspesos pel jutge Pablo Llarena.

La querella l'ha presentada, aquest matí, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, que considera que els diputats processats "han d'estar suspesos com a diputats, i ara mateix els seus vots es compten en els plens i poden presentar-hi iniciatives".

Això demostra, segons Arrimadas, que "el cop a la democràcia que es va fer fa un any, continua, dins del Parlament i fora del Parlament", i que els independentistes "es pensen que són impunes, que són immunes, que tenen la potestat de fer el que volen dins i fora del Parlament. I això no es pot permetre".

 

 

A més, ha llançat una acusació directa contra el president de la cambra legislativa catalana:

"Torrent està fent el mateix que va fer Carme Forcadell, que és fer el que vol. Està violant els drets dels diputats que representem la majoria social de Catalunya."

Quan li han preguntat sobre el fet que la interlocutòria del jutge Llarena permetia una substitució provisional dels diputats suspesos, Arrimadas ha reiterat que "la mesa és la que ha de prendre la decisió de la suspensió o no" dels diputats encausats, i que "això està regulat al reglament del parlament i, sobretot, a la llei d'enjudiciament criminal".

 

Un mosso d'esquadra saluda la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, i el diputat Carlos Carrizosa a la porta del TSJC (EFE)

 

Arrimadas també ha lamentat que el govern espanyol "no està fent res" contra aquest incompliment de la llei, i ha acusat Pedro Sánchez d'estar "fent de comparsa del separatisme perquè el senyor Torra és el soci del govern d'Espanya".

Ciutadans ja havia anunciat que presentaria aquesta querella quan el Parlament va aprovar un dictamen que rebutjava la suspensió dictada per Llarena. L'ha presentada ara perquè el Tribunal Constitucional ha ratificat la suspensió dels diputats.

ARXIVAT A:
Inés ArrimadasCsProcés català
Anar al contingut