La Selva del Camp

Coselva apostarà enguany per la producció integrada i incrementarà l'exportació d'ametlles

La Cooperativa de la Selva del Camp, Coselva, s'ha fixat com a doble objectiu l'adaptació dels seus cultius d'oli i fruita seca cap a la producció integrada, que s'aproxima a l'ecològica. Enguany Coselva apostarà també per l'increment de producció d'ametlla. Des fa uns anys Coselva és l'empresa líder a l'estat espanyol en volums d'exportació d'avellanes. El gerent de Coselva, Pere Ferré, ha explicat que, tot i que també produeixen ametlles, "el creixement que es preveu del consum d'ametlla en un futur ha fet que les nostres noves instal·lacions s'hagin preparat tant per a l'avellana com per a l'ametlla".

Actualitzat
El gerent de la cooperativa selvatana també constata una preocupació dels pagesos "perquè els productes siguin molt més saludables". En el procés de la traçabilitat dels aliments, des que surten del camp fins que es consumeixen, "els productes agrícoles estan un any al camp fins que no arriben al consumidor final i cada cop porten menys residus químics". Per aquest motiu, Coselva posarà esforços per tirar endavant una producció integrada dels seus cultius, com un pas que estigui entre el cultiu tradicional i la producció ecològica. La producció integrada es caracteritza perquè el producte s'ha tractat el mínim de vegades possible i amb productes que no són agressius ni per al medi ambient ni per a la salut humana. Pere Ferré diu que la cooperativa ja està treballant en aquest procés tant en l'avellana com en la producció d'oli de la marca Antara. Ferré diu que la producció ecològica "es fa molt dífícil al Camp de Tarragona", per les característiques del territori. Coselva va moure un volum de negoci anual d'uns vint milions d'euros, compta amb uns 1.200 pagesos i 63 treballadors. La majoria de la seva producció va a parar a les exportacions.
Anar al contingut