ANÀLISI

Cortina de fum

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
No es pot trobar una altra explicació que la de la "cortina de fum" per qualificar la irada reacció de Pep Guardiola a la sala de premsa de l'"stage" de concentració del Bayern al llac de Garda, on els periodistes alemanys van ser els primers sorpresos per no entendre res de l'extens discurs en català del seu entrenador. No deu ser pura coincidència que, el mateix dia que es descobria que estava darrere de la sortida de Thiago Alcántara cap al club alemany, el mateix Guardiola decidís obrir la capsa dels trons per defensar-se d'uns suposats atacs per part de Sandro Rosell i Tito Vilanova.

L'enuig de Guardiola es basa només en suposicions, comentaris de sobretaula o tafaneries, perquè fins avui cap directiu, ni cap tècnic del Barça ha fet cap comentari públic sobre la figura de qui és reconegut per tothom com el millor entrenador de la historia del club.

Únicament hi ha l'excepció d'unes declaracions del portaveu de la junta, Toni Freixa, que desafortunadament va donar guanyador Vilanova respecte de Guardiola en la comparació, sempre odiosa, de la primera i última temporada d'un i altre a la banqueta del Camp Nou.

Des que es va acomiadar com a entrenador, en Pep ha rebut tots els reconeixements, començant per un comiat de l'afició a l'estadi, organitzat pel mateix club, que encara fa posar la pell de gallina.

Les diferències personals que hi pugui haver des d'aleshores entre Guardiola i Vilanova són una qüestió que han de resoldre tots dos i les seves respectives famílies, però ningú públicament des del club s'hi ha manifestat i molt menys per atacar Guardiola, que hauria d'evitar elevar els rumors a categoria d'oficialitat.

Malgrat tot això, el que sí que en canvi és un fet objectiu i constatable és que en Pep, amb la complicitat del seu germà Pere, representant del futbolista, està a punt de tancar la sortida de Thiago Alcántara cap al Bayern en contra de la voluntat del Barça. Un altre fet objectiu és que, tot i que coneixia l'existència d'un precontracte amb el club blaugrana, Guardiola va intentar convèncer el pare de Neymar perquè el seu fill anés amb ell a Munic. Tot el que pugui parlar de més, són intents de desviar l'atenció.
Anar al contingut