Pyongyang

Corea del Nord avisa que qualsevol mesura punitiva es considerarà com una declaració de guerra

El Japó ja ha presentat un projecte de resolució davant el Consell de Seguretat de l'ONU en què reclama sancions contra el règim de Corea del Nord per les proves amb míssils fetes dimecres passat. L'esborrany té el suport dels Estats Units, la Gran Bretanya i França, però la Xina i Rússia -els altres membres permanents del Consell- el rebutgen. El projecte proposa la prohibició de transferir ajuda financera o tecnològica que permeti a Corea del Nord fabricar míssils o armes de destrucció massiva. El règim coreà, de la seva banda, ha advertit que les mesures punitives es consideraran com una declaració oberta de guerra.

Actualitzat
El subsecretari d'Estat dels EUA, Christopher Hill, va animar ahir a la Xina a cooperar per fer possible que la comunitat internacional "parli amb una sola veu" per respondre al llançament "provocatiu" de míssils per part de Corea del Nord.  El president dels EUA, però, continua apostant per la via diplomàtica. En aquest sentit, Hill ha ofert avui al règim de Pyongyang una trobada bilateral al marge de les cimeres a sis bandes.

Per la seva banda, Corea del Nord va fer ahir propaganda del règim en una conferència de premsa a Tòquio. Un portaveu no oficial, Kim Myong Chol, va assegurar que el seu país té cent míssils apuntant els EUA i va amenaçar d'usar-los si es du a terme qualsevol sanció econòmica. Mentrestant, el Japó enforteix les mesures de seguretat en plantes nuclears davant la possibilitat que Corea torni a llançar coets.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut