Tòquio

Corea del Nord llança un altre míssil i suscita la condemna internacional

Corea del Nord ha disparat un altre míssil, després que els que ha llançat de matinada hagin aixecat les protestes del Japó, els EUA, el Regne Unit i Rússia. Aquest projectil, que seria el setè en menys de 15 hores, segons fonts oficials japoneses, i l'onzè segons informacions russes, ha caigut al mar del Japó. Un dels que ha llançat fins ara Corea del Nord era de llarg abast. L'exèrcit nipó està en estat d'alerta, i els Estats Units han qualificat l'acció de provocació.

Actualitzat

A les 10.22 -hora catalana-, Corea del Nord ha llançat un altre míssil, gairebé 14 hores després que fes la seva primera prova. Amb aquest últim, el Japó xifra ja en set els projectils disparats per Pyongyang. Un dels míssils llançats era un Taepodong-2, amb un abast suficient per arribar fins a Alaska. Segons fonts governamentals nord-americanes, la prova del Taepodong-2 ha fracassat i aquest míssil no ha arribat a la zona d'impacte prevista en el mar, en desintegrar-se als 40 segons de ser llançat.

La resta de míssils llançats eren de mitjà abast del tipus Scud o modificacions Rodong d'aquest coet d'origen soviètic.

Segons la televisió nipona, que cita fonts del Ministeri d'Afers Estrangers japonès, l'últim míssil sembla que és un Scud de curt abast, i ha caigut al mar del Japó.

Corea del Sud també ha xifrat en set els projectils disparats per Corea del Nord, però els sistemes de detecció russos han arribat a confirmar fins a 10 llançaments, segons assegura l'estat major de l'exèrcit.

Sigui com sigui, tant el Japó -que té l'exèrcit en estat d'alerta- com els EUA, Rússia i el Regne Unit han condemnat aquests llançaments, que han qualificat de provocacions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut