Nova York

El Consell de Seguretat estudia possibles sancions a Corea del Nord pel llançament de set míssils

Els quinze membres del Consell de Seguretat de les Nacions Unides han començat aquesta tarda les consultes d'urgència després que Corea del Nord ha disparat set míssils de prova que han caigut al mar del Japó. El Consell de Seguretat s'ha reunit a petició del Japó que, amb el suport dels Estats Units, França i el Regne Unit, ha proposat un projecte de resolució de condemna als assajos balístics nord-coreans. L'ambaixador adjunt del Japó a l'ONU ha dit que s'estudia la possibilitat d'incloure l'amenaça de sancions. Per la seva banda, l'ambaixador dels EUA ha dit que espera que el Consell eviiï un "senyal fort" a Pyongyang.

Actualitzat

El llançament de prova de set míssils per Corea del Nord, els primers des del 1998, han provocat una onada de condemnes de la comunitat internacional.

El govern del Japó, que es considera directament amenaçat per les maniobres militars i el programa nuclear de Corea del Nord, ha pres d'immediat mesures de represàlia, suspenent durant sis mesos l'accés als seus ports d'un ferri nord-coreà, principal vincle comercial oficial entre els dos països i ha prohibit l'entrada al seu territori als diplomàtics de Pyongyang.

Corea del Sud, per la seva banda, ha advertit que si continuen les proves es podria suspendre l'important programa alimentari ofert als seus veïns del nord, que pateixen una penúria alimentària crònica.

Els Estats Units han condemnat "enèrgicament" el llançament dels míssils i ha anunciat que el secretari d'estat adjunt sortirà demà dijous per fer consultes amb els seus socis a les negociacions sobre la política nuclear nord-coreana. És a dir, Corea del Sud, la Xina, Rússia i el Japó.

Rússia, per la seva banda, ha expressat la seva "greu preocupació" i ha fet una crida a la contenció, reclamant al govern de Corea del Nord que respecti la moratòria sobre assajos de míssils balístics del 1999.

La Xina, que és el principal suport del règim comunista nord-coreà, s'ha mostrat "molt preocupada" per la situació i ha demanat calma a tothom.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut