Corea del Nord admet un primer cas de Covid en un "desertor"
El líder nord-coreà Kim Jong-un ha presidit una reunió de la cúpula del Partit dels Treballadors (KCNA)

Corea del Nord admet un primer cas de Covid en un "desertor"

Al món s'han superat el setze milions de casos de contagiats de coronavirus, segons el balanç actualitzat de la Universitat Johns Hopkins

RedaccióActualitzat

Corea del Nord ha reconegut un primer cas "sospitós" de Covid-19 al país. Segons l'agència estatal nord-coreana KCNA, es tracta d'un ciutadà nord-coreà que havia desertat a Corea del Sud fa tres anys i que el dia 19 havia tornat després de travessar "de manera il·legal" la frontera militaritzada que separa els dos països.

El règim comunista de Pyongyang ha decretat l'estat d'emergència màxima contra la pandèmia.

El dictador nord-coreà, Kim Jong-un, va presidir dissabte una reunió de la cúpula del Partit dels Treballadors, que va decidir "bloquejar completament" la ciutat fronterera de Kaesong, on s'hauria detectat el primer possible cas de Covid anunciat per les autoritats. També s'han aïllat els diferents districtes de la província.

 

La ciutat de Kaesong en una fotografia feta des de l'altre costat de la frontera (Reuters/Lee Jae Won)

 

Kim Jong-un s'hi va referir com una "situació crítica", segons l'agència oficial:

 "Tot i les intenses mesures antiepidèmia aplicades en tots els àmbits i de l'estricte tancament de totes les vies d'entrada en els últims sis mesos, hi ha hagut una situació crítica per la qual l'agressiu virus podria haver-se introduït al país."

 

L'afectat va ser posat sota "estricta quarantena", després que se li detectessin símptomes i li van fer diverses proves mèdiques amb "resultats incerts". Les autoritats nord-coreanes també han fet tests i han aïllat totes les persones que van tenir contacte amb ell, segons explica l'agència.

També s'ha obert una "investigació exhaustiva" de la unitat militar desplegada a la zona fronterera per on suposadament va entrar aquesta persona, per "prendre les mesures necessàries" i "administrar un sever càstig" als responsables que es produís aquesta incursió il·legal en territori nord-coreà.

 

El palau de Gyeongbok, a Seül, ha tornat a obrir als visitants (EFE/EPA/Yonhap South Korea Out)


Corea del Sud

Corea del Sud, amb més de 14.000 casos confirmats de Covid, ha comptat aquest dissabte 86 contagis més en viatgers, la majoria procedents de l'Iraq i Rússia.

La importació de casos, amb el retorn de treballadors migrants, és el que més preocupa al govern de Seül. Cal tenir un certificat mèdic que acrediti que s'han fet proves de Covid, amb resultat negatiu, si s'entra a Corea del Sud des de les Filipines, Bangladesh, l'Uzbekistan, el Pakistan, el Kazakhstan i el Kirguizistan.
 

16 milions al món

La pandèmia del nou coronavirus ja supera els 16 milions de contagiats, amb gairebé 645.000 morts, segons l'últim balanc publicat per la Universitat Johns Hopkins.

Els Estats Units superen els 4,1 milions de casos, el Brasil s'acosta als 2,4 milions i l'Índia a l'1,4. En total hi ha 178 països afectats.

ARXIVAT A:
Corea del NordCoronavirus
Anar al contingut