Converses de familiars dels jihadistes del 17A aquella nit: "Jo dic que són ells"

TV3 ha tingut accés a comunicacions que revelen que l'entorn dels jihadistes ja sospitava d'ells, tot i que no van lligar caps fins als atemptats

Anna TeixidorActualitzat

Han estat investigats, se'ls han rastrejat les comunicacions i s'han intervingut els seus telèfons. Alguns dels familiars més pròxims als autors materials dels atemptats de Barcelona i Cambrils han hagut de declarar davant dels Mossos d'Esquadra amb advocat.

Malgrat la investigació que s'ha fet, no hi ha dades concloents, de moment, que hagin portat a detenir-los.

El que es desprèn de les intervencions telefòniques que apareixen en una part del sumari que encara era secreta són les sospites que van tenir alguns familiars sobre l'actitud dels joves. Així ho revela la conversa d'una de les germanes de Mohamed i Omar Hichami, morts a Cambrils, amb la seva cunyada.

- "L'Omar m'ha espantat".
- "Com?"
- "Perquè la manera com va sortir no era normal" .
- "Jo dic que són ells, ja que les seves maneres últimament no m'agradaven".

 

 

La mateixa nit dels atemptats, una germana que no els localitzava va enviar un missatge en què deia que, possiblement, els seus germans eren morts.

Notícia Relacionada: Referències i simbologies dels autors dels atemptats del 17A

 

 

Unes hores abans, Moussa Oukabir, també mort a Cambrils, havia enviat un vídeo a una de les seves germanes en què explicava què passa quan un musulmà mor i deia que no s'ha de sentir llàstima perquè va al paradís.

La interpretació que fan alguns familiars és que els seus fills i germans són al paradís.

"Aquest noi ha anat al paradís. El camí que va agafar, el que passa és que la gent no ho vol dir. Si vas a la veritat és la religió que va dir el profeta".

 

 

"S'ha d'atemptar a Europa": així radicalitzava Es-Satty quan era imam a Castelló

 

En una de les intervencions, el cunyat dels Hichamy explica que va localitzar al domicili una llista de possibles membres de la cèl·lula.

"Vaig trobar una llista de tots els que han mort o han participat en aquesta desgràcia, eren a la llista... T'ho juro, que ho estava llegint i vaig agafar la llista, la vaig estripar i la vaig llençar al vàter... em vaig espantar i la vaig llençar".

 

 

Una por que s'ha evidenciat també a l'hora de parlar per telèfon. Moltes de la vintena llarga d'intervencions telefòniques no han tingut cap utilitat per a la investigació policial.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut