"Contes per telèfon" o com la biblioteca truca als petits per explicar-los relats

La iniciativa de la biblioteca de Torredembarra, sorgida durant el confinament, està pensada per entretenir i potenciar l'hàbit de la lectura en veu alta entre els nens i nenes

RedaccióActualitzat

Fer lectures per telèfon i explicar contes als nens amb una trucada. Aquesta és la iniciativa que va posar en marxa la biblioteca de Torredambarra durant el confinament i que encara manté per acostar el plaer per la lectura als més petits. I què llegeixen? Amb aquest esperit, no podia ser cap altre: el clàssic "Contes per telèfon", de Gianni Rodari.

La iniciativa vol entretenir, però també potenciar l'hàbit de la lectura en veu alta. Les bibliotecàries i els padrins de lectura truquen a casa d'infants i joves per explicar contes a cau d'orella.

 

La directora de la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra explica que la iniciativa sorgeix del confinament, d'estar tancats a casa i de tenir la necessitat d'estar en contacte amb els lectors i les lectores i fer activitats junts.

Amb els infants més petits aprofiten per explicar els contes més adients a la seva edat.

Van triar la proposta del llibre de Gianni Rodari perquè és un dels referents de la literatura infantil i famós sobretot pel llibre de relats breus que es titula, com la iniciativa de la biblioteca, "Contes per telèfon". A més, coincideix amb la celebració dels 100 anys del naixement de l'escriptor britànic.

Merino destaca que és molt important la interacció amb els oients. Per la seva banda, Raquel Fernández, mare d'un nen que escolta contes per telèfon, explica que tenen molta unió amb la biblioteca i els agrada participar en totes les propostes que fan al voltant dels contes. Fan tot el que poden pel gust de la lectura i perquè els nens siguin lectors.

La iniciativa està oberta a tot tipus de públic, no només a infants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut