Controls policials eviten anar d'Arenys, en fase 0,5, a Canet, en fase 1

Els municipis que pertanyen a la regió sanitària de Girona, de Canet de Mar cap amunt, passen a la nova fase

Redacció/ACNActualitzat

Des d'aquest dilluns s'ha reforçat la seguretat a on acaba el terme municipal d'Arenys de Mar i comença la platja de Canet, perquè això significa, a més de canviar de municipi, passar de la regió sanitària Metropolitana Nord, encara en fase 0, a la regió sanitària de Girona, ja en fase 1.

El camí que surt del port d'Arenys de Mar i transcorre entre la platja del Cavaió i les vies del tren és utilitzat amb freqüència per caminants i corredors que aprofiten les hores permeses a l'estat d'alarma per sortir de casa.

Miquel Ferrer és un dels caminants de primera hora del matí, acostumat a completar un circuit a peu entre Arenys i Canet, ara ha hagut de modificar els seus hàbits.

"Vaig fins al límit amb Canet i torno fins al port. Faig el recorregut tres vegades per fer la distància que feia abans arribant fins al final de Canet."

Dues velocitats

La comarca del Maresme avança en el desconfinament a dues velocitats. La zona sud i centre de la comarca arrenca el que s'ha anomenat com a fase 0 intermèdia, però l'Alt Maresme ja és en la fase 1.

La desena de municipis situats més al nord pertanyen a la regió sanitària de Girona. Tot i que, tradicionalment, la 'porta' de l'Alt Maresme s'ha situat a Arenys de Mar, des del punt de vista sanitari ja fa onze anys que la 'frontera' és a Canet de Mar, quan el Departament de Salut de la llavors consellera Marina Geli creava el sector sanitari de l'Alt Maresme i la Selva Marítima, integrat a la regió sanitària de Girona.

Tots dos municipis comparteixen una àmplia llengua de sorra de més de dos quilòmetres, on és difícil identificar on és el límit si no fos per la balisa que aquests dies ha instal·lat la Policia Local d'Arenys de Mar.

 La Policia Local d'Arenys de Mar informa una veïna de la finalització del terme municipal (ACN)
e


En un costat els bars tancats i a l'altre oberts

D'altra banda, la línia ferroviària que ressegueix tota la comarca i la carretera N-II són altres dels possibles punts de connexió entre els dos municipis.

En un costat de la 'frontera', les terrasses dels bars continuaran tancades, mentre que, a l'altre, els bars i restaurants ja poden començar a servir menjars i begudes a l'aire lliure aprofitant la bonança meteorològica.

El cap de la Policia Local d'Arenys de Mar, Sebastià Górriz diu que s'hauran d'ampliar els controls i hauran d'incidir més en la delimitació del terme.

"És complicat controlar-ho, però les persones tenen molt interioritzada l'emergència sanitària i no es volen posar en risc", augura el policia, que espera que l'avenç en el desconfinament a dues velocitats només es mantingui aquesta setmana.

En el millor dels casos, Canet de Mar i la resta de l'Alt Maresme continuaran en fase 1 almenys quinze dies. Però, potser la setmana vinent, la resta de la comarca entra també en aquesta fase si així ho planteja la Generalitat i ho avala el govern espanyol.

Mentre això no passa, i almenys aquesta setmana, es mantindrà aixecada la 'frontera sanitària' al bell mig del Maresme.

ARXIVAT A:
Coronavirus DesescaladaEstat d'alarma
Anar al contingut