Madrid

Càrregues de la policia a Madrid contra els manifestants a favor del presos catalans

La Policia Nacional ha detingut quatre persones per desordres públics i atemptat contra agents de l'autoritat

RedacccióActualitzat

La manifestació convocada a la Puerta del Sol de Madrid ha acabat amb càrregues policials contra els participants. La concentració contra la sentència del Suprem estava convocada per la plataforma Madrid pel Dret a Decidir.


Hi ha quatre detinguts, un d'ells menor d'edat, per desordres públics, atemptat contra agents de l'autoritat i lesions. Segons fonts policials, un dels policies ha tingut ferides lleus a causa d'un cop de fusta d'un dels detinguts.

Els convocants de l'acte han dit que no només es manifestaven per solidaritat, sinó perquè l'escrit del Suprem afecta tots els ciutadans perquè marca un precedent perillós que amenaça de criminalitzar les protestes col·lectives.

A més d'estelades, hi havia una gran bandera republicana amb un llaç groc i la pancarta "Madrid pel Dret a Decidir. Derogació de la Llei Mordassa".

 

 

Crits de "Viva Franco" i "Sig Heil" contra la manifestació

Hi ha hagut incidents amb un grup d'extrema dreta:

 

Aquest grup ha increpat els manifestants amb crits de "Viva Franco":


Mentre circulaven pels carrers, anaven cridant consignes nazis:

 

Però la policia no ha carregat contra ells, sinó contra l'altra manifestació:

 

Hores abans d'aquesta manifestació, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, s'ha mostrat orgullós de viure a Madrid.

"On aquells que defensen el dret a decidir es poden manifestar lliurement."


I ha aprofitat per criticar l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat perquè considera que no mostren prou contundència contra els actes violents:

"Tant de bo que a Barcelona i a Catalunya els poders públics encoratgessin la mateixa reciprocitat i no encoratgessin que es produeixin incidents i disturbis."


Altres ciutats com València, Santiago o Bilbao també van organitzar manifestacions dilluns, després de saber-se el contingut de la sentència del Suprem.

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut