Madrid

Els líders independentistes arriben a la presó de Zuera, on passen la nit

Els set presos masculins fan el trasllat per etapes, mentre que les dues preses, que no surten fins aquest dimecres, viatgen directament a presons catalanes

Actualitzat

Després de cinc mesos a presons madrilenyes, el temps que ha durat la celebració del judici del procés, aquest dilluns a la tarda ha començat el trasllat dels líders independentistes a presons catalanes. Hi arribaran aquest dimecres, després d'un trasllat per etapes, en el cas dels homes, mentre que les dones faran el viatge directe i no sortiran fins dimecres.

Els presos que eren a Soto del Real han dormit aquest dilluns a la nit al centre madrileny de Valdemoro, d'on han sortit a quarts de deu del matí en direcció a la presó de Zuera, a Saragossa, on han arribat a dos quarts de tres de la tarda. Els presos passen la nit de dimarts a dimecres en aquest centre.

 

 

 

Un trasllat per etapes

Després d'obtenir divendres el vistiplau del Tribunal Suprem, aquest dilluns a quarts de set de la tarda un autobús amb Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez, Quim Forn i Jordi Cuixart ha sortit del centre penitenciari de Soto del Real cap a la presó madrilenya de Valdemoro.

Un cop a Zuera, aquest dimecres ja viatjaran cap a Catalunya. Després de passar per Brians 2, on se'n faran càrrec els Serveis Penitenciaris de la Generalitat, tots set aniran a la presó de Lledoners. En aquest centre ja hi van ser durant mig any, entre el juliol de l'any passat i el febrer, fins que van ser traslladats a Madrid per al judici del procés.

 

Els presos independentistes, durant una sessió del judici del procés

 

Forcadell i Bassa, trasllat directe dimecres

Aquest trasllat per etapes només afecta els presos que han passat els darrers quatre mesos a Soto del Real, és a dir, els homes.

Es preveu que Carme Forcadell i Dolors Bassa surtin dimecres mateix d'Alcalá-Meco directes cap a Catalunya, sense fer nit a Saragossa. Un cop a Catalunya, després de passar per Brians 2, totes dues aniran als centres penitenciaris on eren abans del judici: Bassa, al de Puig de les Basses, i Forcadell, al de Mas d'Enric.

 

Missatges a la xarxa sobre el trasllat

Alguns dels comptes dels líders independentistes han piulat aquest dilluns sobre el trasllat a Catalunya. El primer que ho ha fet ha estat Raül Romeva, que ha assenyalat que no tornen "a casa", sinó "a Lledoners", i ha denunciat el que considera una "vulneració flagrant" dels seus drets:

 

 

Oriol Junqueras insisteix en el mateix missatge que Romeva i assenyala que se li estan "vulnerant" els seus drets com a eurodiputat:

 

 

Jordi Turull, per la seva banda, ha volgut agrair les mostres d'"escalf i suport" rebudes i també el tracte que els han donat els reclusos del mòdul 10 de Soto del Real, "la majoria de funcionaris" i també el "pare Paulino".

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàGovern empresonatOriol JunquerasRaül RomevaJosep RullJordi TurullJordi SànchezJordi CuixartJoaquim Forn
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut