Colau rebutja que s'associï Barcelona i violència: "Ja n'hi ha prou de difamar!"

L'alcaldessa de Barcelona critica les informacions que instal·len la idea de violència a la ciutat i l'oposició carrega contra l'operatiu de seguretat previst

Actualitzat

Poques hores abans d'acabar-se les festes de la Mercè, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebutjat que s'instal·li la idea de "violència a Barcelona" i ha recordat que en set dies hi ha hagut sis assassinats més a Catalunya.

Colau ha lamentat la mort d'un jove apunyalat i els danys causats en establiments i a la via pública durant la festa major de la ciutat, conseqüència d'actes vandàlics com els de la matinada de diumenge als voltants de la plaça Espanya, però destaca el civisme d'un milió de persones que van participar en les activitats.

En un missatge a Instagram, l'alcaldessa ha afirmat que aquesta participació massiva encara fa més petita la minoria que ha causat les destrosses. Ha dit que no entén que aquests fets mereixin un munt d'hores a la televisió i critica que instal·len la idea de violència a la ciutat. I conclou: prou de difamar Barcelona.

"Encara que els titulars els ocupin els atacs intolerables d'una minoria, hem de reivindicar que la majoria de la ciutadania ha celebrat aquests dies la cultura, l'alegria i la convivència en la diversitat", ha afirmat la dirigent dels comuns en el post d'Instagram.

L'alcaldessa, que ha condemnat "tots els actes violents" i ha demanat que els responsables responguin davant la justícia, ha criticat que s'associï Barcelona amb violència.

En el mateix missatge, Colau recorda que aquesta mateixa setmana hi ha hagut sis assassinats més a Catalunya. 

"7 assassinats en 7 dies a Catalunya, tots horribles i condemnables. Llavors, per què les notícies diuen que només Barcelona té un problema de violència? Evidentment que ens preocupa i lamentem aquesta mort: volem que mossos investigui a fons i es faci tot el necessari perquè no es repeteixi, però ja n'hi ha prou de difamar Barcelona!"


L'oposició al consistori ha respost les paraules de Colau i ha carregat contra l'operatiu de seguretat previst. Acusen l'ajuntament de deixadesa.

Ernest Maragall, president del grup municipal d'ERC, ha lamentat l'actitud defensiva dels membres del govern de Barcelona: "A vegades Ada Colau sembla interessada que la demonitzem, però nosaltres parlem de fets."

En paraules a Catalunya Ràdio, Maragall ha assegurat que la ciutat té un problema de seguretat i que hi ha aspectes que cal revisar.

Jordi Martí, de Junts, ha demanat a l'alcaldessa que critiqui menys els mitjans i s'arremangui més.

El PSC, per la seva banda, reclama més presència policial i critica la falta d'explicacions per part del Departament d'Interior.

Preocupació per les armes blanques

L'endemà de la ganivetada mortal, la Guàrdia Urbana va detenir dues persones per una baralla que va acabar amb un ferit lleu, també per arma blanca, un cop ja s'havien acabat els concerts. La tercera nit de les festes va ser més tranquil·la i, tot i que no es van repetir els aldarulls de dissabte a la nit, el Sistema d'Emergències Mèdiques va atendre un total de 33 persones.

A l'Ajuntament i a la policia els preocupen les baralles i la tinença de ganivets per part d'alguns joves.

Així ho ha expressat Albert Batlle, tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, que ha assegurat que els preocupa "aquesta cultura de l'arma blanca". Per Batlle no és un tema de festes majors, "sinó que estan presents en moltes de les activitats delictives que es produeixen".

A la seguretat durant les festes de la Mercè també s'hi ha referit Pere Ferrer, director general dels Mossos d'Esquadra, que creu que cal canviar algunes coses:

"Haurem de fer una reflexió i veure quines mesures es poden fer de cara a l'any vinent perquè, segurament, necessita un enfocament diferent."

ARXIVAT A:
Ada ColauMossos d'EsquadraLa Mercè
Anar al contingut