La Guàrdia Urbana ha fet dues detencions a la Gran Via, a prop de la plaça d'Espanya (CCMA)

Un ferit per arma blanca en una nit de la Mercè que acaba sense els aldarulls de l'anterior

La Guàrdia Urbana ha detingut dues persones per una baralla que ha acabat amb un ferit lleu per un apunyalament, un cop ja s'havien acabat els concerts i els espais estaven desallotjats

RedaccióActualitzat

La tercera nit de les festes de la Mercè ha tornat a estar marcada per l'assistència massiva a totes les activitats i, tot i que no s'han repetit els aldarulls de dissabte a la nit, hi ha hagut un apunyalament a prop de la plaça Espanya amb un ferit lleu.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut a les 6 del matí dues persones a la Gran Via de les Corts Catalanes després d'una baralla que ha acabat amb un ferit al braç per arma blanca, que ja ha estat donat d'alta.

Els fets han passat quan feia estona que s'havien acabat els concerts i els espais estaven desallotjats.

Aquest és el moment de la detenció:


Aquest incident arriba l'endemà de la mort d'un jove de 25 anys apunyalat a l'avinguda de Maria Cristina, succés que estan investigant els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana.

L'Ajuntament, en un primer comunicat enviat a les 7 del matí, ha destacat que la tercera nit de festes ha acabat més plàcidament que les dues anteriors.

A l'avinguda de Maria Cristina hi ha hagut, en general, menys presència de públic, amb les actuacions de Stay Homas i Buhos.

La persona que ha quedat ferida ja ha estat donada d'alta (CCMA)

El consistori destaca que aquesta tercera nit hi ha hagut una redistribució d'efectius policials, que han incidit en la prevenció de baralles i que han detingut almenys 3 persones per furts i robatoris amb violència, especialment de mòbils.

A partir de les 4 de la matinada, una hora després d'haver-se acabat l'últim concert, les furgonetes antiavalots de la Guàrdia Urbana s'han posicionat per facilitar les feines de neteja.

Arma blanca intervinguda després de la baralla (CCMA)

A tres quarts de 5 han desallotjat tot l'espai i han fet marxar els 500 joves que protestaven i no volien donar la festa per acabada. No hi ha hagut gaires llançaments d'ampolles de vidre contra els agents.

Recordem que diumenge a la matinada, a més de l'apunyalament mortal, hi va haver aldarulls i vandalisme als voltants de la plaça d'Espanya. Mig miler de persones es van negar a abandonar la zona com demanava la policia, i van acabar saquejant comerços i cremant contenidors i motocicletes. S'han detingut almenys 12 joves. L'Ajuntament de la ciutat va desvincular l'apunyalament de la resta d'incidents.

Aquest matí, el balanç del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de la tercera nit de les festes de la Mercè parla de 33 persones ateses:

 

Colau: "Ja n'hi ha prou de difamar Barcelona!"

Amb la festa major a punt d'acabar, l'alcaldessa, Ada Colau, ha rebutjat que hi hagi més violència a Barcelona que en altres punts de Catalunya.

"Encara que els titulars els ocupin els atacs intolerables d'una minoria, hem de reivindicar que la majoria de la ciutadania ha celebrat aquests dies la cultura, l'alegria i la convivència en la diversitat", ha afirmat la dirigent dels comuns en un post d'Instagram.

L'alcaldessa, que ha condemnat "tots els actes violents" i ha demanat que els responsables responguin davant la justícia, ha criticat que s'associï Barcelona amb violència:

"7 assassinats en 7 dies a Catalunya, tots horribles i condemnables. Llavors, per què les notícies diuen que només Barcelona té un problema de violència? Evidentment que ens preocupa i lamentem aquesta mort: volem que mossos investigui a fons i es faci tot el necessari perquè no es repeteixi, però ja n'hi ha prou de difamar Barcelona!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ada Colau (@adacolau)

ARXIVAT A:
La Mercè
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut