Barcelona

Saquejos i vandalisme al voltant de la plaça Espanya després dels concerts de la Mercè

Grups de persones que es resistien a abandonar la zona han saquejat comerços, han calat foc al mobiliari urbà i han causat destrosses en cotxes i motos

RedaccióActualitzat

Actes vandàlics aquesta matinada a Barcelona després dels concerts de la Mercè a l'avinguda Maria Cristina, amb saquejos, trencament de vidres i crema de mobiliari urbà i motocicletes.

Els fets s'han concentrat al voltant de la plaça d'Espanya, sobretot al carrer de la Creu Coberta, entre quarts de cinc i les sis de la matinada. Un cop acabats els concerts, un nombrós grup de persones s'ha negat a abandonar la zona, com els demanava la policia perquè poguessin intervenir les brigades de neteja.

Motos tombades a la plaça d'Espanya (CCMA)

L'ambient s'ha caldejat i han començat les corredisses i el llançament d'objectes.

Operaris recullen motos cremades al carrer Tarragona (CCMA)

Al carrer de la Creu Coberta, grups d'esvalotadors han saquejat establiments comercials.

Interior d'una xarcuteria saquejada, amb pernils i objectes per terra (CCMA)

També han calat foc al mobiliari urbà i a motos, i han causat destrosses en vehicles aparcats a la zona. I s'ha escampat per terra el mobiliari d'algun local de restauració.

 

 

Colau: "Condemnable i inacceptable"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha remarcat que "els aldarulls no són del nivell dels que es van veure l'any passat" i que "s'han concentrat a la zona de plaça Espanya i Creu Coberta".

En declaracions a Catalunya Ràdio ha lamentat que "sempre hi ha algun grupet que vol aprofitar per fer destrosses" i ha afegit que "això és absolutament condemnable i inacceptable".

L'alcaldessa, a més, ha felicitat la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra per haver "actuat immediatament" i ha remarcat que ja han fet "unes deu" detencions.

El mobiliari d'una terrassa ha quedat escampat per terra (CCMA)

Fa un any, també en el context de la Mercè, a la mateixa zona hi va haver diversos botellons, amb aglomeracions que van acabar amb nombrosos desperfectes i desenes de ferits i detinguts. Aleshores, les festes de la Mercè es van celebrar en un context de restriccions per la pandèmia.

Per evitar que els aldarulls es repetissin, els Mossos i la Guàrdia Urbana havien reforçat la seguretat, aquest any. Una de les novetats és l'ús de drons, per tenir imatges zenitals, equipats amb càmeres nocturnes, visió tèrmica i altaveus.

La Guàrdia Urbana també havia augmentat el control dels establiments on es poden comprar begudes alcohòliques, i la venda ambulant no estava autoritzada.

ARXIVAT A:
PolicialLa Mercè
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut