L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en l'anterior reunió amb els responsables de Salut (EFE/Marta Pérez)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en l'anterior reunió amb els responsables de Salut (EFE/Marta Pérez)

Colau diu que "ningú planteja un confinament total" i el govern revisarà les restriccions

La Generalitat obre la porta a suavitzar les mesures contra la Covid després de 8 dies, en especial als sectors de la cultura i l'esport

RedaccióActualitzat

No es planteja confinament total. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ho ha explicat després de la reunió del govern amb els alcaldes de Barcelona i l'àrea metropolitana amb restriccions pels brots de coronavirus. Segons Colau, la Generalitat els ha comunicat "clarament" que "ara mateix ningú s'està plantejant el confinament total".

De fet, la Generalitat està oberta a revisar les limitacions que s'han imposat fins ara, en especial en el sector de la cultura i l'esport. Juli Fernàndez, delegat del govern de la Generalitat a Barcelona, ha explicat que hi pot haver canvis aquesta setmana vinent. Farà ja vuit dies que s'apliquen les mesures més restrictives i la Generalitat considera que ara es poden "adaptar" a l'evolució de la pandèmia.

"Aquesta mateixa setmana el Procicat revisarà la resolució aprovada el dia 13 de juliol, després de vuit dies d'aplicació, per tal d'adaptar-lo a l'evolució de la pandèmia i per poder millorar la gestió i l'aplicació de les mesures amb l'experiència acumulada."


Fernàndez ha explicat que la revisió farà "especial referència als àmbits de la cultura i l'esport".

Fernàndez ha assenyalat que serà el Procicat el que decidirà cap a on anirà aquesta revisió, "sempre tenint en compte la visió dels experts epidemiòlegs en el moment de prendre les decisions pertinents".
 

Canvi de to amb els ajuntaments

Aquesta posició del govern ha canviat el to de la relació amb els ajuntaments afectats. El cap de setmana passat, els alcaldes de l'àrea metropolitana van ser molt crítics amb la gestió, la decisió i l'anunci de les noves mesures per la Covid. Avui, després de la reunió, els batlles han constatats que hi ha hagut un canvi.

Els alcaldes dels 14 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona que s'han reunit amb els consellers Vergés, Buch i Budó, han celebrat que es tanqui l'oci nocturn i que es limiti l'horari de bars i restaurants fins a la mitjanit. Les dues parts han estat d'acord que es posi l'èmfasi de les restriccions en els àmbits on es produeixen la majoria dels contagis.

A la reunió d'avui, segons Fernàndez, el Govern ha expressat "la voluntat d'aprofundir en aquest treball compartit amb els municipis per poder donar resposta a les diverses necessitats i inquietuds".

Tot i la millor sintonia, els alcaldes s'han mostrat preocupats per l'augment de contagis i han demanat a la Generalitat reforçar l'atenció primària i que concreti les ajudes directes als sectors afectats per les restriccions. La Generalitat també ho estudiarà.

Els alcaldes també han reclamat que s'expliqui a la ciutadania la situació amb una compareixença "del màxim nivell" de la Generalitat que aclareixi temes com la mobilitat dels ciutadans. També demanen més efectius dels Mossos d'Esquadra per fer suport a les policies locals i que s'indiqui si es sancionarà els infractors de les dues resolucions aprovades pel Govern sobre l'oci nocturn i les restriccions d'aforaments i mobilitat.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut