Situació crítica a Catalunya pel risc de propagació dels brots, gràfica a gràfica

Els casos positius s'han doblat setmana rere setmana des de mitjans de juny, quan ens vam desconfinar

Anna Batlle GaschActualitzat

La situació de propagació del coronavirus a Catalunya és crítica. Són paraules del secretari de Salut Pública, aquest dijous, davant l'increment de nous contagis que s'estan produint aquests darrers dies a tot el territori.

Els casos positius s'han doblat setmana rere setmana des de mitjans de juny, quan ens vam desconfinar, i les xifres de la setmana en què estem no es frenen, tot i les mesures de restricció de moviments i d'activitats que ja s'han adoptat al Segrià, a Barcelona i en una dotzena de municipis de l'àrea metropolitana.

 

I és que Lleida continua en vermell, igual que Barcelona ciutat i l'àrea metropolitana sud. Aquest és el nivell de risc de contagi de cada una de les regions sanitàries.

 

Transmissió comunitària i mesures preventives allà on és vermell; color groc i taronja pràcticament a tota la resta del territori, amb dues excepcions: el verd de la zona del Pirineu lleidetà i el Camp de Tarragona. Això vol dir que estem a un pas de no poder controlar els contagis.
 

Consulta el mapa interactiu del risc de propagació de brots per regions sanitàries
 

On la corba de nous contagis creix a més velocitat és a l'àrea metropolitana sud. Els casos nous registrats aquesta setmana -que encara no hem acabat- ja superen els de fa 15 dies, que es van multiplicar per quatre la setmana passada:

 

De fet, en aquesta gràfica es veu clar com el risc de propagació dels brots torna a pujar després d'una lleugera baixada.

 

Si ens fixem en l'evolució de l'epidèmia a les altres regions sanitàries, veiem com Lleida i Barcelona ciutat també estan en situació crítica, com l'àrea Metropolitana Sud:

 
 

Girona, Catalunya Central i Terres de l'Ebre no es troben en el color vermell però també han mostrat una lleugera tendència a l'alça:

 
 
 

Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu i Aran són les dues regions sanitàries que aconsegueixen allunyar-se de la zona vermella:

 
 
ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut