Nova York

Clinton admet una derrota "que fa mal", però demana donar a Trump l'"oportunitat de liderar"

Gairebé deu hores després de confirmar-se la victòria de Donald Trump, la candidata demòcrata ho ha afirmat en una roda de premsa

RedaccióActualitzat

Gairebé deu hores després de confirmar-se la victòria de Donald Trump a les presidencials nord-americanes, Hillary Clinton ha admès la derrota. "No és el resultat que volíem; em fa pena que no haguem guanyat, però sento gratitud per la campanya", ha afirmat.

La candidata demòcrata ha comparegut en una hotel de Nova York i ha trencat, d'aquesta manera, el silenci que ha mantingut durant la nit electoral. Clinton ha reconegut que la derrota és dolorosa, però ha demanat als seus electors que respectin que Trump ha de tenir "l'oportunitat de liderar"

"És dolorós i ens farà mal molt de temps (...) Però cal que acceptem aquest resultat i mirem cap al futur. Donald Trump serà el nostre president i li devem una mentalitat oberta i l'oportunitat de liderar."

Clinton ha afirmat que els resultats demostren que el país "està més dividit del que pensàvem". La candidata demòcrata, que s'ha declarat diverses vegades "molt orgullosa" d'haver-ho estat, ha lamentat que encara no s'hagi pogut trencar "el sostre de vidre" que suposa que mai cap dona hagi ostentat la presidència dels Estats Units.

Clinton ha apel·lat directament a les nenes, per dir-los que mai posin en dubte la seva vàlua, i també ha apel·lat a col·lectius com els immigrants, discapacitat, gais, lesbianes o transsexuals i ha instat els demòcrates a continuar lluitant pels valors de la integració.

"Aquesta pèrdua fa mal, però mai deixeu de creure que lluitar pel que està bé s'ho val."

Clinton ha donat les gràcies tant al seu equip com a tothom que ha col·laborat en "la millor campanya que algú hagi pogut esperar" i també ha esmentat Barack i Michelle Obama. "El nostre país té amb vosaltres un deute de gratitud enorme", ha afirmat. 

Durant la roda de premsa, Clinton ha estat acompanyada a l'escenar pel seu marit i expresident Bill Clinton, la seva filla Chelsea i el seu marit i també el candidat a la vicepresidència, Tim Kaine, i la seva dona. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut