El president de Ciutadans, Albert Rivera
Rivera vol que no s'oblidi de buscar les causes d'una intervenció.
Barcelona

Ciutadans reclama un ple extraordinari al Parlament sobre el Fons de Liquiditat

Ciutadans reclama un ple extraordinari al Parlament sobre el Fons de Liquiditat. Diu que la reunió a La Moncloa sobre el pacte fiscal alimentarà el "victimisme" del govern.

RedaccióActualitzat
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha reclamat aquest dimarts un ple extraordinari urgent al Parlament perquè el govern expliqui a què dedicarà els 5.023 milions d'euros del Fons de Liquiditat Autonòmica, i ha avançat que buscarà el suport d'altres grups de la Cambra per sol·licitar-lo aquest setembre.

En declaracions als mitjans a Barcelona, ha reclamat un debat urgent perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, expliqui què farà amb els diners del Fons i perquè ofereixi dades exactes sobre el venciment del deute i la situació financera de la Generalitat: "Si no es fa un ple extraordinari per parlar d'un rescat, quan s'ha de fer?"

Ha assegurat que aquest mateix dimarts intentarà contactar amb altres grups parlamentaris per demanar formalment la celebració del ple, que segons ell hauria de plantejar el mateix executiu català, i ha considerat que l'accés al Fons plasma la "incapacitat del govern de quadrar comptes i pagar a creditors ".

El líder de Ciutadans ha considerat que aquesta ajuda estatal és la "notícia més dramàtica" en 32 anys d'autogovern català, i s'ha preguntat què farà el govern el 2013 per cobrir el pressupost de la Generalitat i reactivar l'economia.

Quant a la reunió que mantindran el 20 de setembre Mas i Mariano Rajoy per abordar el pacte fiscal, Rivera ha vaticinat que confirmarà el rebuig de l'executiu espanyol a la proposta, alimentarà el "victimisme" del govern i serà la coartada per avançar cap a la independència.

Quant a la manifestació independentista de la Diada, ha assegurat que els membres del govern donen suport a la causa independentista, de manera que "és igual que el president sigui" en aquesta marxa organitzada per la societat civil.

Anar al contingut