Albert Rivera, aquest migdia, al Congrés
Albert Rivera, aquest migdia, al Congrés
Madrid

Ciutadans "avaluarà" si manté el suport a Rajoy després de la sentència de Gürtel

Ho ha dit Albert Rivera, que ha assegurat que "hi ha un abans i un després" arran de la sentència d'aquest cas, que esquitxa el PP

RedaccióActualitzat

Albert Rivera ha anunciat que Ciutadans "avaluarà" si continuarà donant suport al govern de Rajoy després de la sentència del cas Gürtel, que ha situat l'executiu espanyol i el país en una situació "tan greu".

"Hi ha un abans i un després en la legislatura, en la relació del govern amb l'oposició i, en particular, en la relació del govern amb el constitucionalisme i amb Ciutadans."

"No és una sentència més. Condemnen per primera vegada un partit per corrupció, que és el partit que governa Espanya i al qual el meu partit va donar suport al seu dia, quan el rei va proposar el guanyador de les eleccions, que va ser el Partit Popular. Per tant, hi ha un abans i un després, i això és el que hem d'avaluar."

 

El líder de Cs ha explicat que la seva formació analitzarà aquesta nova situació dilluns durant l'executiva nacional.

Durant la compareixença informativa al Congrés, Albert Rivera ha fet aquest plantejament:

"La Constitució s'ha de defensar amb les mans netes. No podem tenir un govern en escac, debilitat i condicionat (···) Els espanyols es mereixen un govern fort, un govern net, i que els protegeixi del populisme i el nacionalisme."

"Ara tenim a Espanya un govern condemnat per corrupció. Això ens afebleix en un moment delicat pel desafiament separatista."

 

Sobre l'operació policial a Catalunya per presumpte desviament de fons públics, Rivera ho ha vinculat amb la necessitat d'ampliar el 155: "Els que tenien algun dubte fins avui sobre si estendre el 155 que mirin el que està passant." Són declaracions que el líder de Cs ha fet a Onda Cero. Albert Rivera ha assegurat que no se sorprèn d'aquesta operació perquè fa anys que alerta del "desviament de diners públics a empreses vinculades com l'ANC o Òmnium, que porten anys rebent milionades per donar un cop d'estat".

ARXIVAT A:
GürtelProcés catalàCsPPAlbert RiveraCorrupció
Anar al contingut