Barcelona

CiU trauria 4 dècimes més que el PSC, però el tripartit tornaria a sumar

Els tres partits del govern de la Generalitat tornarien a sumar, si avui es fessin eleccions a Catalunya. Ho constata l'última enquesta d'intenció de vot del Centre d'Estudis d'Opinió, que indica que la crisi no ha passat factura a l'executiu de Montilla. Tot i que el PSC baixa lleugerament i deixa CiU davant seu en intenció de vot, els dos grans empaten. Esquerra registra la pujada més acusada de dos punts i el Partit Popular, la baixada més àmplia d'un punt i mig.

Actualitzat
El sondeig del CEO de la Generalitat revela que CiU obtindria el 21,4% dels vots, un 0,2% més que fa un trimestre, i el PSC, el 21%, un 0,6 punts menys. Això segons l'estudi fet a 2.000 persones a finals de gener, amb un marge d'error del 2,73%. El sondeig també diu que ERC guanya quasi dos punts en tres mesos, i obté el 9,8% d'intenció de vot, i a continuació es col·loquen ICV-EUiA (5,9%), PP (3,7%) i C's (1,3%). Els indecisos són gairebé el 16% de l'electorat.

La crisi no castiga el govern català, segons descriu el director de l'enquesta, Gabriel Colomer. "L'opinió pública castiga normalment els governs que no actuen." Però segons Colomar "si els governs actuen i són conscients que són unes crisis que no depenen només d'aquell govern sinó que depenen d'altres factors globals, doncs t'ho reconeixeran".

Duran, el millor valorat

Pel que fa a la valoració dels líders polítics, Josep Antoni Duran Lleida, Carme Chacón, Artur Mas i José  Montilla per aquest ordre. Els votants del PP puntuen més l'exdirigent del partit, Albert Sirera, que l'actual, Alícia Sánchez Camacho.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut