Sèrbia

Cinquanta agents dels serveis secrets seguien des del mes de maig la pista de Karadzic

La premsa sèrbia revela avui que més de 50 agents dels serveis secrets seguien des del mes de maig el criminal de guerra serbobosnià Radovan Karadzic. Els rotatius informen que la pista es va aconseguir arran d'una trucada anònima i que la majoria de policies no sabien la veritable identitat de l'home que perseguien. Una identitat que es va camuflar amb la imatge d'un metge naturista i amb el nom d'un paleta del nord de Belgrad.

Actualitzat

El líder serbi Radovan Karadzic va copiar a Petar Glumac, de 78 anys, no només la imatge, amb la mateixa barba i les mateixes ulleres, sinó també la professió, la de metge naturista. Quan la policia ja sabia que l'autèntic Karadzic s'amagava sota aquesta imatge, Glumac va ser detingut en un viatge a Àustria.

Petar Glumac va anar a Viena el mes de maig de l'any passat i la policia austríaca el va detenir en una batuda. Buscaven Radovan Karadzic, i sabien que es feia passar per metge, que s'havia deixat barba blanca i que portava ulleres de pasta i els cabells llargs i recollits en una cua. Un cop desfet el malentès, la recerca de Karadzic va continuar a Sèrbia. Des que els serveis secrets del país el van localitzar donant una conferència, a principis d'any, 50 agents el van estar seguint fins a la detenció.

A Glumac, Karadzic li va robar l'aparença i el currículum, però el nom que feia servir a Sèrbia pertany a un altre home, Dragan Dabic, de 66 anys, treballador de la construcció que viu en un poble al nord de Belgrad. Dragan encara no s'explica com el seu carnet d'identitat, a excepció de la fotografia, és idèntic al que feia servir Karadzic aquests anys.

La premsa de Belgrad destaca avui que la detenció va ser possible perquè el nou govern serbi va decidir canviar el cap dels serveis secrets.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut