Washington

Científics nord-americans dupliquen les estimacions de vessament de cru de la plataforma de BP

La fuita de BP al golf de Mèxic ha abocat pràcticament el doble de petroli del que deien les pitjors estimacions. Segons els últims càlculs, diàriament s'estan vessant entre 20.000 i 40.000 barrils de petroli al mar, cosa que equival a entre 3 i 6 milions de litres al dia. Són les xifres que ha donat aquest dijous l'Institut de Geofísica dels Estats Units. L'última estimació parlava d'un màxim de 19.000 barrils per dia.

Actualitzat
Des de fa una setmana BP està aconseguint capturar uns 14.000 barrils al dia de cru, gràcies a l'embut que es va col·locar la setmana passada sobre la canonada avariada. La petrolera prepara un nou sistema complementari que permeti capturar fins a uns 20.000 barrils de petroli al dia. La nova xifra oferta per científics nord-americans, però, considera que cada dia es vessen uns 40.000 barrils de petroli, prop de 6,4 milions de litres.

Tant el govern nord-americà com BP han alertat que totes aquestes solucions són provisionals. El vessament no s'aturarà del tot fins a principis d'agost, quan s'hagi instal·lat una nova plataforma petrolera que substitueixi la que va explotar (pots veure'n imatges aquí) fa més de 50 dies.

La Casa Blanca ha anunciat que el president Barack Obama ha convidat el màxim directiu de BP, Carl-Henric Svanberg, dimecres que ve per discutir sobre el vessament. La companyia ha rebut cada cop més pressió de l'administració nord-americana, i aquest dijous el primer ministre David Cameron ha sortit a rescatar-la assegurant que està a punt per ajudar la companyia britànica a lluitar contra la fuita.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut