Washington

La petrolera BP ja recupera el cru abocat fa dos mesos al golf de Mèxic

La petrolera BP ha començat a recuperar cru del pou que vessa al golf de Mèxic gairebé dos mesos després del desastre natural. La solució que per fi sembla que han trobat consisteix en una campana de contenció que s'ha col·locat sobre el pou d'on surt la fuita i que xucla el líquid cap la superfície. En 24 hores s'han pogut extreure 10.000 barrils de petroli, la meitat del que s'escampa cada dia al mar.

Actualitzat
Quan fa gairebé dos mesos de la fuita de petroli al golf de Mèxic, ara sembla que la petrolera BP ha trobat una solució per començar a recuperar el cru i evitar que es continuï vessant al mar.

En 24 hores s'han pogut extreure 10.000 barrils de petroli. Això és pràcticament la meitat dels barrils que es vessen cada dia al mar, i la companyia calcula que aviat tot el petroli estarà sota control.

La solució consisteix en una campana de contenció que s'ha col·locat sobre el pou d'on surt la fuita i que xucla el líquid cap la superfície. La petrolera té previst instal·lar més sistemes de contenció de cru els pròxims dies i de moment l'operació de neteja ja els ha costat més de 800 milions d'euros.
Anar al contingut